В Криму на мусульманському кладовищі хочуть збудувати дайвінг-центр

Духовне управління мусульман Криму має намір оскаржити видачу державного акта на земельну ділянку в селі Семенівка Ленінського району, де раніше розташовувалося мусульманське кладовище, для будівництва дайвінг-центру.

«На це мусульманське кладовищe видано Держакт на 15 або 20 соток землі на будівництво дайвінг-центру. Ділянка розташована неподалік від моря. Після отримання держакту на цій ділянці почалися будівельні роботи, в ході яких були виявлені людські останки. Цей факт змусив місцевих активістів із числа кримських татар почати збір інформації про історію даної ділянки. За результатами інформаційної роботи стало відомо, що раніше на цій ділянці землі розташовувалося мусульманське кладовище. Доказом цьому є свідчення людей, архівні довідки. Однак держакт так і не скасовано, а будівельні роботи тривають», - відзначає юрист Духовного управління мусульман Криму Ібраїм Каймакан.

Раніше знайдені останки активісти відправили на експертизу, а згодом перепоховали на тому ж кладовищі, повідомляє прес-служба ДУМК. На місці, де проведено перепоховання, вони встановленили пам'ятний камінь, який вказує на те, що на даній земельній ділянці знаходилося мусульманське кладовище. У свою чергу місцева влада заборонила проводити на території Мисовської сільської ради будь-які дії з перепоховання, а також звернулася до суду з вимогою знести пам'ятний камінь. Суд розглянув позовні вимоги сільської ради і задовольнив їх. А ініціатора установки каменя оштрафував майже на 1500 грн. Апеляція залишила без змін рішення першої інстанції, а в касації відмовили. Минулого тижні судові виконавці зовсім ліквідували пам'ятний камінь із зазначеного місця.

крим релігія мораль мусульмани

Знак гривні
Знак гривні