Із зарплатні працівників проблемної шахти утримують по 5 грн. на Партію регіонів

Усіх працівників державного підприємства «Дзержинськвугілля» (Донецька область) змусили вступити до лав Партії регіонів та утримують з їхніх заробітних плат по 5 гривень членських внесків.

Про це повідомляє громадський рух «Спільна справа», посилаючись на слова робітників підприємства та на фотографію зарплатної відомості. Шахтарі стверджують, що записатись до партії влади їх змусили, а членські внески з їхніх зарплат вираховують одразу в бухгалтерії.

«Звісно, 5 гривень – це дрібниці, але з кількох тисяч людей щомісяця набігають пристойні гроші. Та й важливий в решті решт не розмір суми, а сам факт насильницького утримання коштів», - говориться в повідомленні «Спільної справи».

На ДП «Дзержинськвугілля» працює понад 5 тис. робітників. Однак 17 березня шахта припинила видобуток коксівного вугілля. Офіційна причина – нема покупців на продукцію. Через високу собівартість та низьку якість вугілля вітчизняні металургійні та коксохімічні підприємства надають перевагу іноземним постачальникам. Тому з 1 квітня приблизно 35% працівників керівництво підприємства відправило у вимушені оплачувані відпустки.

Міністерство паливної промисловості обіцяє найближчим часом укласти договори на реалізацію 400 тис. тон українського вугілля, видобутого на таких шахтах, як ДП «Дзержинськвугілля». Та тільки на складах згаданої шахти зараз накопичилось понад 110 тис. тон рядового коксівного вугілля.

партія регіонів шахтарі влада

Знак гривні
Знак гривні