Twitter допоміг створити карту ненависті США

Дослідники створили "карту ненависті" США, в якій відображена пропорція всіх твітів, що містять агресивні слова щодо раси, сексуальної оріентанціі та людей з особливими потребами, повідомляє MIT Technology Review.

Група з California’s Humboldt State University, раніше зіткнулася з деякою критикою за їхню методологію в картографії расистських твітів щодо президента Обами. У тому проекті дослідники ідентифікували расистські терміни алгоритмічно, маючи на увазі, що контекст міг би іноді невірно тлумачитися. Вони кажуть, що відповіли на попередню критику частково, аналізуючи твіти вручну, щоб упевнитися, що певні слова справді використовувалися зневажливим способом. У новому дослідженні читачі розглянули 150 тис. твітів, щоб підтвердити зневажливий контекст.

Результати роботи візуалізовані на мапі:

У той час як нове зусилля може точно знайти твіт ненависті, є причини сумніватися, що результати точно і корректно наносять на карту hate speech. Концентрація користувачів Twitter по всій країні нерівномірна, і не всі твіти були географічно таргетовані (geotagged).

Крім того багато акаунтів в Twitter займаються просуванням товарів і послуг, таким чином заглушають "сигнал". Деякі акаунти в Twitter фальшиві. За кількома профілями могла стояти одна людина. Один хлопець, що викидає 1 тис. ненависних твітів, змусить свій регіон виглядати у негативному світлі.

Карта вказує, що Середній Захід і південний схід продукують "твіти ненависті" більше за інших. Толерантністю відзначилися Каліфорнія, Колорадо і Невада.

сша інфографіка

Знак гривні
Знак гривні