Польові дослідження порноіндустрії

Аналіз 10 тисяч порнозірок із найбільшої у світі бази даних "фільмів для дорослих" дає можливість дізнатися про тенденції розвитку в індустрії за останні 40 років.

Internet Adult Film Database стала наповнюватись з 1981 року завдяки голландцю Пітеру ван Аарле, який вів записи про порнофільми на картках. У 1999 році він об'єднався з іншими подібними "кіноманами" для формування загальної IAFD. Зараз це найбільш повний ресурс порноіндустрії, що містить записи про більш 120 тис. порнофільмів і 115 тис. виконавців, де відвідувачам сайту пропонується додавати і правити інформацію, як у Wikipedia. Це своєрідний еквівалент Internet Movie Database (База даних фільмів в інтернеті) - найбільшої на планеті бази даних і веб-сайту про кінематограф. У 2011 році IAFD відвідало 20 млн осіб.

Експерт із глибинної психології, сексуального потягу та самовдосконалення Джон Міллворд (Jon Millward) для аналізу середньостатистичного портрету порнозірок дослідив 10 тис. акторів - 7 тисяч жінок і 3 тисяч чоловіків.

Виявляється, темноволосих порнозірок в 2 рази більше, ніж блондинок. Переважна більшість білявих виконавиць фарбують волосся: тільки 5% американок - природні блондинки. Але тої факт, що більшість жінок-порнозірок не вибирають світлий колір - розрив шаблонів. Ще один стереотип: більшість порнозірок - це грудасті блондинки.

Також на основі аналізу 5 тисяч профілів було визначено які расові групи домінують. На першому місці йдуть представники європеоїдної раси (більше 2/3), потім - чорні, латиноамериканки й азіатки.

Дані показують, що середній вік жінки, коли вона потрапляє в порно - 22 роки. Ця тенденція зберігається протягом останніх 40 років. Чоловіки в 1970-х дебютували "в бізнесі" в 29 років, а зараз - у 24 роки. Порнозірки обох статей стали раніше виходити на пенсію: у 70-х чоловіки затримувалися в порно на 12 років, а жінки - на 9 років. Зараз чоловіки зав'язують з "кіноіндустрією" після чотирьох років праці, а жінки - після трьох.

Серед усіх штатів, Каліфорнія впевнено посідає перше місце, де народилися порнозірки - 1/3 жінок із цього регіону. Серед іноземок на п'ятому місці знаходяться дівчата з Росії. В цілому, Східна Європа домінує за кількістю порноакторок.

Ніккі Лі й Девід Лі - найбільш поширені імена та прізвища порнозірок. Це означає: якщо гіпотетичні гедоністи вступлять в шлюб, немає необхідності міняти прізвища. У 80-і і 90-і найпопулярнішими були імена знаменитостей, такі як Анджеліна і Дженніфер. Всі вони означають сексуальні фантазії.

Жінки-порнозірки вибирають прізвища, які підкреслюють жіночність, сексуальність і солодкість (Лав, Стар, Роуз), в той час, чоловіки беруть більш мужні і сильні (Стіл і Стоун).

Працівники порноіндустрії мають більше, ніж середньостатистична людина, татуювання і пірсинг на тілі: 43% порнозірок мають пірсинг і 45,5% - бодіарт.

Підсумковий усереднений образ порноакторів: Ніккі і Девід. Вони нормальної висоти, але обидва важать менше, ніж в середньому по країні. Ніккі має менший бюст, ніж ви могли б очікувати, і вона брюнетка. Вона потрапила до "бізнесу у віці 22 років, родом з Каліфорнії або, принаймні, зараз там проживає. Девід потрапив до галузі у віці 24 років.

IAFD також дозволяє дізнатися про певні статеві акти, в яких жінки брали участь хоча б один раз у своїй кар'єрі.

Дослідження говорить, що існує ймовірний взаємозв'язок між порно та сексуальними уподобаннями сучасників. Так, 62% порноакторок брали участь у сценах з анальним сексом. У 1992 році лише 16% жінок у віці 18-24 років пробували анальний секс. До 2010 року, згідно масштабного дослідження, опублікованому в журналі Sexual Medicine, кількість жінок зросла до 32%.

На основі назв порнофільмів дослідження визначило найпопулярніші жіночі сексуальні ролі. На першому місці знаходиться роль підлітка; на другому - молодої мами; на третьому - дружини; четвертому - учасниці групи підтримки спортивної команди; п'ятому - медсестри.

Автор дослідження вказує, що зміст фільму, де фігурувало слово "дружина", крутилося навколо сексу з чужим чоловіком.

Також вдалося встановити середню кількість статевих актів під час порнокар'єри зірок. Топ-10 найбільш плідних чоловіків в середньому спали з 1013 різними жінками кожен. Топ-10 жінок-порнозірок вступали в статевий акт зі 148 різними чоловіками.

інфографіка кіно секс

Знак гривні
Знак гривні