Skype-революція в Сирії: інтернет-телефонія допомагає скинути диктатора

Сирійські повстанці для координації дій та зв'язку із зовнішнім світом і журналістами використовують Skype, бо він є найбезпечнішим способом комунікації.

Панель інструментів середньостатистичного сирійського повстанця налічує АК-47, гранати, снайперські гвинтівки і Skype, пише видання Mashable. Він дозволяє вийти в соціальні мережі (наприклад, Facebook) для підтримки зв'язку з повстанцями, антиурядовими активістами, журналістами та офіційними особами як всередині, так і за межами Сирії.

Skype робить безпечним передачу повідомлень. Також на руку цьому виду інтернет-телефонії грає безкоштовний доступ і простота у використанні, що є важливим аргументом для бідних повстанців. Завдяки відео-чату легше ідентифікувати особу. Віртуальні групові зборів забезпечують сирійцям простий спосіб комунікації, особливо в тих районах, де зустрічі представляють дуже великий ризик безпеки.

Державний департамент США надає технологічну допомогу сирійської опозиції, зазначає видання, посилаючись на чиновника в уряді. Частина допомоги полягає в навчанні безпечного використання комунікаційних технологій на зразок Skype.

На додаток до навчання, Державний департамент також надає сирійським активістам обладнання (в тому числі і для супутникового зв'язку), щоб ті залишалися на зв'язку.

Враховуючи популярність Skype серед опозиціонерів - основний засіб спілкування, - події в Сирії вже встигли охрестити Skype-революцією (за прикладом Twitter-революції в Ірані).

інтернет революція

Знак гривні
Знак гривні