Найкращі школи Львова. Інфографіка

Мода на візуалізацію результатів ЗНО випускників (таким чином, визначення найкращих шкіл) набуває поширення. Слідом за Києвом і Жовтими Водами естафету перейняв Львів.

Торік один із слухачів семінару редактора ТЕКСТів Анатолія Бондаренка зробив візуалізацію найкращих шкіл Жовтих Вод з англійської мови та української мови/літератури. Трохи раніше на нашому сайті з'явилась інфографіка результатів ЗНО з математики та англійської мови серед київських шкіл.

Видання "Львівська пошта" опублікувало візуалізацію 25 найкращих шкіл "столиці" західної України. Рейтинг укладено на основі результатів ЗНО з а 2008-2012 рр. Бали кожної школи показують суму відсотків випускників, які під час тестування із чотирьох предметів (української мови/літератури, історії України, математики та англійської мови) показали високий результат (173 і більше балів). Максимально школа могла отримати 400 балів, це у тому випадку, якщо б усі її випускники під час ЗНО набирали виключно гнайвищі бали.

Найкращим загальноосвітнім закладом Львова є Класична гімназія при ЛНУ ім. І. Франка. Друге і третє місця посідають Фізико-математичний ліцей при ЛНУ ім. І. Франка та Академічна гімназія при НУ “Львівська політехніка”. 70% випускників цих закладів під час ЗНО з базових предметів набирають найвищі бали, відтак можуть вільно вступити до університетів, у яких хочуть вчитися.

Самі директори пояснюють успіх своїх закладів низкою особливостей, з яких спільною для всіх є відбір обдарованих учнів. “У нас тепер конкурс – майже дві людини на місце, що дозволяє вибрати дітей, які відповідають гімназійним критеріям”, – розповідає директор Академічної гімназії Леся Юхман. Заклад набирає учнів лише після четвертого класу, проводячи вступні випробування з української мови і математики. Аби діти почувалися комфортно, впродовж першого семестру їм читають спеціальний курс адаптації.

Фізико-математичний ліцей також підходить до відбору школярів жорстко. Тут приймають учнів у восьмий та дев’ятий класи, оскільки саме для них передбачені програми поглибленого вивчення математики і фізики. Втім заклад дає добрі знання і з інших дисциплін. За п’ять останніх років 82% його випускників, складаючи тест з української, отримали вищий бал – більш ніж 173.

Найкращі школи по окремим районам Львова:
Франківський

Галицький

Личаківський

Шевченківський

Сихівський

Залізничний

школа інфографіка освіта львівщина

Знак гривні
Знак гривні