Bloomberg візуалізував статки мільярдерів: Ахметов постійно багатіє

Тепер можна спостерігаті за розміром збагачення товстосумів всього світу в реальному часі.

Bloomberg створив інтерактивний інструмент, який дозволяє визначити найбагатших людей у ​​світі, співвідношення статків один одного, зміна вартості активів, країни-лідери за кількістю мільярдерів тощо. Дані обновляються щодня.

Інтерактивна (динамічна) візуалізація представлена ​​у вигляді зображення портретів найбагатших бізнесменів. Наведення на кожну людину представить коротку біографію і розмір їхнього багатства. Внизу знаходиться кнопка, яка дозволяє відстежити переміщення багатіїв у рейтингу і зміна їхніх активів за певний період (день, тиждень, місяць, рік).

Наприклад, власник СКМ Рінат Ахметов у травні 2012 року мав активи на загальну суму $17,6 млрд (37-е місце в загальному заліку). 31 жовтня (в день голосування на парламентських виборах) донецький олігарх був власником $ 18,8 млрд (36-е місце). І, як показує візуалізація, перемога "Партії регіонів" позитивно відбилася на його активах - на 28 січня 2013 Bloomberg оцінив вартість компаній, що входять до СКМ, в $ 22 млрд (28-е місце).

Візуалізація пропонує користувачам можливість вивчити розподіл мільярдерів за галузями, громадянством, гендерної приналежністю, віку і джерел добробуту. До речі, той же Bloomberg визначив Ахметова як self-made-man.

інфографіка бізнес

Знак гривні
Знак гривні