Інтернет корисний для підлітків. Учні, які користуються Нетом отримують вищі оцінки

Результати дослідження Оксфордського університету стверджують, що користь від використання інтернету і мобільних пристроїв перевищує будь-які передбачувані батьками ризики.

Висновки дослідників з Оксфорда засновані на масштабному дослідженні більш ніж 1 тис. випадково відібраних домогосподарств у Великобританії, регулярними особистими інтерв'ю з понад 200 підлітками та членами їх сімей у період між 2008 і 2011 рр..

Хоча у батьків висока тривога щодо потенціалу соціальних мереж відвернути їх дітей від освітнього процесу, дослідження дійшло висновку, що інтернет надає освітні переваги підліткам.

Школярі, які не мають доступу до інтернету у себе вдома відчувають сильне почуття обмеження освітніх можливостей. Під час дослідження вчені підрахували, що близько 10% підлітків не мали домашнього інтернету, причому більша частина цієї групи живе в бідних сім'ях.

Інтерв'ю дослідників з підлітками показали, що вони відчували себе ізольованими від своїх однолітків і соціально знедоленими, оскільки ряд шкільних домашніх робіт припускав використання інофрмації з мережі.

Висновки показують, що батьки, як правило, зосереджені на негативних сторонах. Дослідники не виявили жодних доказів на підтримку твердження про негативний вплив на успішність школярів користування інтернетом (відволікає від уроків і навчання). Батьки, як правило, звертають увагу тільки на негативні ефекти і не бачать позитивних сторін для своїх дітей.

Під час інтерв'ю діти відзначали, що їхні однолітки, які користуються інтернетом мають шанс отримати більш високі оцінки

інтернет освіта

Знак гривні
Знак гривні