За відставку Януковича вже зібрано 18 000 лайків. Демотиватори

Facebook-спільнота "Партия ****онов" ініціювала акцію зі збору "лайків", аби примусити Віктора Федоровича залишити президентський престол. За чотири дні ініціатива отримала надзвичайну популярність серед двохмільйонної української аудиторії.

18 січня на Facebook-сторінці "Партия ****онов" була розпочата жартівна акція зі збору "лайків" серед українських користувачів цієї соцмережі, мета якої примусити Президента України Віктора Федоровича Януковича добровільно піти у відставку.

За неповні чотири дні 18 263 користувача натиснули кнопку like, 3478 "розшарили" заклик на власних сторінках. Саркастична картинка, що зроблена в корпоративному стилі "Партії регіонів" зібрала 724 коментарів.

До ідеї можна ставитися по-різному: скептично - спроба випустити пар без серйозних дій та загроз для режиму узурпатора; позитивно - впровадження електронної демократії (взаємозв'язок настроїв в мережі і реальним життям).

"Лайки за відстувку" можна вважати продовженням світового тренду в соціальних мережах, який був розпочатий у листопаді 2012 року зі світлини 7-річного Ремі Урбано, який разом з сестрою попросив поставити like, аби батько дозволив взяти додому з притулку для тварин котика. Тоді діти зібрали за короткий час понад 131 тис. "лайків".

демотиватори янукович

Знак гривні
Знак гривні