Пентагон каже: соціальні медіа можуть передбачити майбутнє

Міністерство оборони США збирається створити нові обчислювальні засоби, які за допомогою аналізу масивів неструктурованого тексту, блогів та твітів, допоможуть військовим аналітикам передбачити майбутнє і швидше приймати рішення. Про це пише Mashable.

Проект є частиною програми Управління військово-морських досліджень США (Office of Naval Research) "Від даних до рішень" (Data to Decisions) - серії ініціатив, тривалістю від трьох до десяти років, спрямованих на аналіз зростаючого обсягу інформації, який впливає на прийняття людьми рішень. Мета - створити систему з відкритим кодом, яка зможе об'єднати різні інструменти, що збирають, обробляють і виявляють взаємозв'язки між наборами даних.

Управління прагне створення комп'ютерних алгоритмів для прогнозування подій, об'єднання різних форм інформації, виявлення контексту подій, що розгортаються. Військові збираються витрачати щороку $500 тис. на цей проект. «Міністерство оборони усвідомлює життєво важливу роль аналізу текстів в можливості своєчасного інформування і точної обізнаності в умовах обмеженого часу і непередбачуваних, складних обставин», - йдеться в описі тендеру.

Міноборони США шукає спосіб прогнозувати майбутнє шляхом моніторингу Твіттера, блогів і новин, та визначати «частоту зв'язків між вузлами або кластерів.» Оскільки мережі стають все більшими і складнішими, дослідникам важко відстежувати групову поведінку. ONR так само хоче, щоб дослідники виявляли мережі, які можуть бути приховані усередині інших мереж, і те, як інформація і гроші циркулюють у спільноті.

Посадовці хочуть створити інструменти, що поєднують і порівнюють множинні, неповні масиви даних з таких сфер, як агрокультура, погода, топографія, демографія та економічними показниками на предмет виявлення закономірностей. Управління особливо зацікавлене у способах комбінування текстової інформації для забезпечення більш детального представлення того, як діють групи на кшталт терористів, екстраполюючи "заявлені цінності і переконання, що впливають на поведінку", "структури спільноти і кластери соціальних мереж" і рівень "емоційної підтримки до певних тем або особистостям".

Управління так само зацікавлена ​​в створенні технології машинного перекладу і обробки - переведення фізичних символів або звуків в одну машинну мову.

Пропозиції дійсні до 15 січня, а рішення про фінансування будуть прийняті до 15 лютого, свідчить тендерна інформація.

Державні установи вже давно надають підтримку вченим, що займаються поліпшенням технологій відбору та розвідки у відкритих джерелах інформації. ЦРУ, в зв'язку з усе зростаючою потребою в систематичному зборі та аналізі подібної інформації, в 2005 році для підтримки розвідувальних служб створило Центр національної розвідки відкритих джерелах (National Intelligence Open Source Center, OSC) в передмісті Північної Вірджинії.

Управління перспективного планування оборонних науково-дослідних робіт США (Defense Advanced Research Projects Agency) - науково-дослідний підрозділ Пентагону - в 2012 шукало ідеї для дослідницьких програм, які б передбачали «кібер-терористичні атаки» шляхом виявлення того, як кримінальні групи і хакери взаємодіють один з одним в інтернеті.

інтернет інозмі

Знак гривні
Знак гривні