Депутати стали менше прогулювати роботу

Тиск громадськості і неурядових організацій на кшталт руху "Чесно" дав свій результат - депутати Верховної Ради України VII скликання відповідальніше ставляться до роботи ніж їхні попередники.

За підрахунками ОПОРИ, протягом першої сесії парламенту найбільш дисциплінованими виявилися депутати фракції ВО «Свобода», показник відвідуваності пленарних засідань яких складає 99 %. Високий рівень продемонстрували фракції УДАРу та КПУ – по 96 %. Менш відповідальними виявилися члени фракцій Партії регіонів та ВО «Батьківщина».

У індивідуальному антирейтингу найбільших гультяїв перше місце спільно посідають депутати від Партії регіонів і ВО «Батьківщина» – Юрій Іванющенко і Леонід Ємець відповідно. Кожен із них пропустив 83 % пленарних засідань парламенту. Ще шість депутатів (один з фракції ВО «Батьківщина», п’ять з Партії регіонів і один позафракційний) не відвідали більшість (67 %) засідань Ради. Це – Ігор Скосар, Артем Щербань, Павло Балога, Олександр Волков, Сергій Тігіпко та Андрій Табалов. Ще 15 народних депутатів пропустили половину засідань Верховної Ради України.

Відвідуваність депутатів сьомого скликання на даний момент краща за їхніх попередніх колег. ТЕКСТИ у минулих роках візуалізували депутатів прогульників. Зокрема, у 2011 році менше половини парламентарів відвідували вечірні засідання. А в день кількість присутніх на засіданнях народних обранців не перевищувало 375 осіб.

За окремі закони голосувало реально 140-160 депутатів.

Інша візуалізація від ТЕКСТів говорить про те, що лише 14% законопроектів у 2012 році отримали більше ніж 225 реальних голоси.

інфографіка верховна рада україна

Знак гривні
Знак гривні