Україна - остання в Європі за доступом до домашнього інтернету. Інфографіка

У 2011 році 32% населення планети мало доступ до домашнього інтернету, стверджує дослідження компанії Gallup. Серед пострадянських країн ми займаємо сьому сходинку і останню в Європі.

Ці результати (проводилося в 148 країнах) відображають відповіді на питання «Чи є у вашому домі доступ до інтернету?». Дослідники відзначають, що ці результати відображають відсоток дорослих, які відповіли ствердно, а не відсоток домогосподарств з доступом до інтернету.

Також Gallup додає: не виключено, що дорослі мають доступ до Інтернету в інших місцях (школи, університети, публічні бібліотеки, інтернет-кафе тощо).

У 48 з 148 країн 50% і більше респондентів повідомили, що мають вдома підключення до мережі. У 23 країнах - 80% і більше заявили про наявність домашнього інтернету.

У 41 країні менше 10% мають можливість виходити з дому у всесвітню мережу, в тому числі 0% в таких країнах як Бурунді, Гвінея, Малі і Мадагаскар. Ємен, Індія, Афганістан, Пакистан і Гаїті також є країнами, де домашній доступ до інтернету зустрічається вкрай рідко.

Країнами з найвищим доступом до домашнього інтернету є Швеція, Сінгапур, Данія та Нідерланди.

Згідно з дослідженням, в 2011 році 40% українців мали домашній інтернет. - це сьомий показник серед пострадянських країн і найнижчий в Європі.

Економічні монстри та інтернет
Як відзначають дослідники, високий рівень проникнення інтернету взаємопов'язаний з економічним розвитком держав.

Доступ (або його відсутність) до інтернету має значення для економічної потужності, благополуччя населення країни і розвитку світової економіки. Чим більше людей користуються інтернетом вдома, тим імовірніше шанс отримати достовірну інформацію і новини, продати або купити товари.

Домашній інтернет, стверджує Gallup, впливає на виховання молоді, продуктивність праці та громадянської активності населення. Крім цього, студенти мають доступ до важливих освітніх матеріалів, працюючі люди можуть оперативно вирішувати необхідні питання по роботі, а всі громадяни отримують об'єктивні новини, ресурси для спілкування та самоосвіти.

Дослідники відзначили, що мобільні телефони дозволяють компенсувати об'єктивні труднощі для проведення домашнього інтернету. А в країнах Африки (на південь від Сахари), дохід і наявність мобільного телефону з доступом до інтернету взаємопов'язані між собою.

інтернет інфографіка

Знак гривні
Знак гривні