5 підприємницьких трендів, які побачимо у 2013 році

Цей рік принесе підприємцям низку серйозних змін, пророкує Інгрід Вандервельдт, що співпрацює з бізнес-інкубатором Dell Center for Entrepreneurs. Про це пише Mashable.

Альтернативні стратегії фінансування: більшість бізнесів як і завжди прагне стартувати за рахунок особистих капіталів або завдяки операційного прибутку нового підприємства. Проте розвиваються альтернативні можливості фінансування, а позичальники і кредитори стають креативними. Сьогодні бізнесмени можуть скористатися інноваційними інструментами фінансування: краудфандінг (наприклад, Kickstarter); сайтами децентралізованого кредитування (peer-to-peer), або спеціальними фондами як Dell Innovators Credit Fund, що підтримує перспективні проекти.

Технологія і розширення: при швидкому зростанні великих обсягів даних (за прогнозами, вони збільшаться на 43% протягом наступних 10 років) і прискореному запозиченню "хмарних" інструментів, все більше компаній звертатимуться до технології як стратегічної переваги для успішного розширення. Стислі бюджети мотивуватимуть власників звертатися до зовнішніх експертів за IT-послугами та індивідуальними рекомендаціями, з метою задоволення конкретних потреб бізнесу.

Проблема людського капіталу: ключовий висновок із туру корпорації Dell по 9 містах Go Local - підприємці ведуть боротьбу за хороші таланти. Багато чого можна досягти шляхом розуміння максимізації поточного і потенційного людського капіталу і розширені підприємницької екосистеми. Ніколи ще інтернет і персональні мережеві можливості не були так цінні.

Підприємці молодіють: підлітки як 15-річна авторка Адора Світак або 16-річний творця застосунків Роберт Най, створюють соціальні мережі, блоги, видають журнали і споруджують імперії до того, як поступають до коледжу. У світлі зростаючої тенденції, корпорація Dell підтримає Clinton Global Initiative University (CGI U) і майбутню глобальну зустріч CGI U 2013, таким чином просвіщаючи студентів про багатогранні ризики та можливості, пов'язані з запуском, функціонуванням та зростанням бізнесу.

Соціальне підприємництво: сьогодні, як ніколи, особливо значимі економічні, соціальні та екологічні стандарти ведення бізнесу. Сильний акцент на позитивних соціальних та екологічних наслідках підприємництва стимулювало до появи конкурсів, стипендій та кращих практик бізнесу, які зосереджені навколо концепції "дарування світовій спільноті".

інтернет технології підприємці

Знак гривні
Знак гривні