Битва за Корнацького ХРОНОЛОГІЯ останніх днів

5 листопада. 18:54 ЦВК одноголосно прийняла поставнову, про те, що встановити результати на округу Корнацького неможливо.

5 листопада. 14:24 Суд відмовив Корнацькому у висзання протоколів не дійсними. Залишається примарна надія на те, що ЦВК побачить у протоколах суттєві розбіжності. Проти нардепа Москаля, який повернув забрані Беркутом протоколи до ОВК хочуть порушитит кримінальну справу.

21:51 Довірена особа Корнацького подав позов до Миколаївського окружного адміністративного суду з вимогою скасувати протокол ОВК згідно з яким, переможцем на виборах визнано кандидата від Партії регіонів Віталія Травянка.

21:20 Більше фотографій і повна історію чому почався безпрєдєл у Первомайську тут

21:13 Шаповал дав доручення перевірити всі протоколи цього окружкому "до коми", повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Даю доручення апарату ЦВК перевірити всі протоколи, в тому числі протоколи дільничних виборчих комісій до коми і якщо буде проблема з законом, буде адекватна реакція", - заявив Шаповал під час засідання комісії.

21:03 Зявилось відео у якому мати беркутівця з Первомайська говорить, що ненавидить свого сина

20:53 У Первомайськ їдуть бриті бандити, спорстмени. Їх близько 50 чол. Стоїть задача розпалити бійку, щоб міліця розігнала мітинг, - повідомляє користувач Твітеру Oleg Derenuga ‏@derenuga

20:12 ЦВК прийняла для подальшого опрацювання протокол ОВК № 132 про результати голосування. "Факт прийняття протоколу означає його легітимізацію", - зазначив голова ЦВК Володимир Шаповал.

17:30 Зібралася частина комісії, обдзвонюють решту. Члени ОВК стверджують, що не уповноважували голову комісії відвозити протоколи в ЦВК. Всі у шоці від того, що дані вже в ЦВК. Підозрюють, що вони "липові".

17:05 Зниклий голова ОВК привіз протоколи до ЦВК.

17:00 У Первомайськ приїхали спостерігачі з організації Mission Canada: шукають представників неурядових організацій, зокрема, Комітету виборців України і ОПОРи.

16:55 Очевидці повідомляють, що в окружкомі підозріло тихо.

13:00 В зв'язку з подіями, що відбулися в Первомайську, порушено дві кримінальні справи за фактами, пов'язаними з порушеннями правопорядку. Керівництво МВС зазначає, що дії спецпідрозділу “Беркут” були вимушеними у зв'язку з тим, що присутні в окрузі не могли знайти спільну мову.

12:00 ВО “Батьківщина” подасть апеляцію до Апеляційного адміністративного суду Одеси на постанову Миколаївського окружного адміністративного суду, який відхилив позов окружної виборчої комісії про визнання неправомірним протоколу з результатами голосування в 132-му окрузі.

10:20 Штаб Аркадія Корнацького повідомляє, що в Первомайську готуються «регіональні» акції. За інформацією, якою володіють представники опозиціонера, на даний момент в місто виїхали автобуси з провокаторами - для підтримки регіонала Травянко.

9:00 Під будівлею мерії, в якій розташовано окружком №132, продовжується мітинга на підтримку кандидата в народні депутати від Об'єднаної опозиції “Батьківщина” Аркадія Корнацького. Люди з інших областей повідомляють, що збираються їхати до Первомайську.

6:00 Миколаївський окружний адміністративний суд прийняв рішення не скасовувати протоколи окружкома, де за перемогу борються опозиціонер і провладний кандидат. З метою отримання доступу до оригіналів протоколів і переписання їх під перемогу “регіонала” Травянка, був ініційований силовий варіант розвитку подій із залученням бійців “Беркуту”. Опозиціонери мають намір вивчити матеріали справи для того, аби звірити свої копії протоколів х тими, які були додані до справи. У разі неспівпадіння опозиція подасть позов до суду.

3:15 Миколаївський суд відмовився перевіряти дані протоколів, вилучених з ОВК 132 округу.
Одночасно суд вирішив перевірити протоколи на відповідність законодавству.

Представники кандидата від опозиції просили суддів зачитати дані протоколів, щоб усі могли переконатися, що документи не були змінені після вилучення. Проте суд відмовився читати протоколи і просто долучив їх копії до справи.

ТЕКСТИ оперативно повідомляють про перебіг протистояння у 132 окрузі. Нагадаємо, що за результатами підрахунку 100% голосів, за даними сайту ЦВК, кандидат від Батьківщини Аркадій Корнацький переміг з відривом понад 4000 голосів. Потім дільницю вперше штурмував Беркут і на сайт ЦВК повідомив, що переможець регіонал, заступник миколаївського губернатора Віталій Травянко. Зараз у Первомайську, де знаходитья ОВК відбуваєтсья жорстке протистояння між людьми, котрі хочуть захистит свій вибір і владою.

Попередні, новини, котрі не увійшли у цю стрічку читайте тут і у нашому огляді подій на проблемних округах.

вибори миколаївщина первомайськ вибори-12

Знак гривні
Знак гривні