Між двох вогнів. Україна в Другій світовій війні (ІНФОГРАФІКА трьома мовами)

Друга світова дорого обійшлася Україні. Під час бойових дій та в полоні загинуло 3-4 млн військових, підпільників і цивільних, 4-5 млн цивільних загинуло через окупаційний терор та голод в тилу, до 5 мільйонів жителів були евакуйовані або примусово вивезені до Росії та Німеччини, частина з яких не повернулася. Такі дані оприлюднив Український інститут національної пам'яті.

Щоб збільшити графіку клікніть на неї

Загалом безповоротні втрати України (українців та інших народів) склали 8-10 млн осіб. Матеріальні збитки становили 285 млрд тогочасних рублів. Внаслідок бойових дій постраждало понад 700 міст та містечок, 5,6 тис. мостів, 28 тис. сіл, 300 тис. господарств.

Для України Друга світова війна – національна трагедія, під час якої українці, позбавлені власної державності, змушені були воювати за чужі інтереси і вбивати інших українців. За Україну воювали дві тоталітарні системи, що однаково не рахувалися з ціною людського життя.

Нагадаємо, цього року Україна розпочинає нову традицію святкування 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення.

Файли для друку .eps в кривих качайте тут

Графіка: Український інститут національної пам'яті та Український кризовий медіа центр

жертви війна історія Друга світова

Знак гривні
Знак гривні