Стартував безкоштовний онлайн-курс, який навчить працювати з відкритими даними

Доступ до інтернету та година часу – це все, що необхідно для того, щоб пройти електронний курс з відкритих даних, який був розроблений Державним агентством з питань електронного урядування в партнерстві з британським Open Data Intitute.

Курс є україномовним та безкоштовним і рекомендований для тих, хто працює чи просто цікавиться відкритими даними, а саме – держслужбовцям, представникам бізнесу та громадськості, активістам і журналістам.

Перейти до курсу

Перевагами курсу є:

Цілісний та ціннісний погляд на відкриті дані. Тут ви зможете дізнатися, що таке відкриті дані та в чому їхня цінність, що робить відкриті дані якісними, нормативна база, а також які є принципи публікації та використання відкритих даних.

Практичність отриманих знань. 20 українських та міжнародних кейсів, у тому числі зі сфер енергетики, агропромисловості, інфраструктури, охорони здоров’я тощо, а також дані різноманітних досліджень посилюють засвоєння теоретичного матеріалу та надихають на власні ідеї щодо можливості використання відкритих даних.

Структурованість та стислість подачі матеріалу. Курс складається з 5 тематичних блоків, кожний з яких має відео та текстові матеріали, а також невеличкий тест в кінці для закріплення знань. Час проходження курсу не лімітований. Можна пройти курс одразу чи проходити по одному з модулів кожний день.

Курс доступний за цим посиланням і реалізований в рамках проекту, фінансованого USAID та UK Aid “Прозорість та підзвітність в державному управлінні та послугах / TAPAS”.

Знак гривні
Знак гривні