Прокурор у справі катастрофи МН-17 розповів, який суд чекає на винуватців

Головний прокурор Нідерландів Фред Вестербеке, який очолює міжнародну слідчу групу (JIT) у справі MH17, заявив, що слідство не зупиниться "поки не знайде всіх причетних, включаючи командирів і начальників".

Про це на своїй сторінці у Facebook написав головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов, коментуючи інтерв'ю Вестербеке для Нової газети.

"Українці не розчарували нас жодного разу в ході спільної роботи і надали всі дані, про які ми просили, нічого не приховували, не фабрикували і не ховали від нас. Це можуть підтвердити і представники інших країн із п'ятірки JIT. Ми довіряємо Україні як учаснику нашої групи. Ми б дуже хотіли, щоб це був суд під егідою ООН. Але Росія, на жаль, заблокувала дану ініціативу в Радбезі. Тому країнами, які входять у JIT, було прийнято рішення, що суд відбудеться в Нідерландах відповідно до нашого національного законодавства. Думаю, що наша правова система довела свою надійність, прозорість і незалежність, крім того, наше правосуддя відкрите. Ми зробимо все, щоб цей суд відбувся, його чекають сотні сімей по всьому світу, і це не дозволяє нам розслаблятися. Ми не зупинимося, поки не знайдемо всіх причетних, включаючи командирів і начальників, і нехай це мають на увазі ті, хто сподівається, що вбивство невинних може зійти з рук", - наводить слова Вестербеке головний редактор "Цензор.НЕТ".

"Так, про таке ми на російському ТБ не почуємо. Безпрецедентна заява. Справу про "Боїнг" буде доведено до суду, і вина путінського режиму буде доведена", - зазначив Бутусов.

Нагадаємо, літак "Боїнг-777" Малайзійських авіаліній, який слідував із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 року в районі Тореза (Донецька область). Унаслідок цього загинули 298 осіб.

Знак гривні
Знак гривні