У війську т.зв. ДНР величезний некомплект: нових бойовиків вербують на ярмарках вакансій

У багатьох містах і селищах Донецької області, що перебувають під контролем т.зв. “ДНР”, для вербування бойовиків до складу незаконних збройних формувань проводяться так звані “дні професійного орієнтування” та “ярмарки вакансій”.

Ці заходи відбуваються з найактивнішою участю “військкоматів т.зв. ДНР”, які і є головними організаторами, повідомляє Новинарня з посиланням на зведення групи “Інформаційний спротив” від 18 жовтня.

“Головна мета заходів – вербування якомога більшої кількості охочих проходити «службу» в частинах «Першого Армійського корпусу т.зв. ДНР». Завдання на проведення даних заходів було поставлене ​​командуванням «Першого Армійського корпусу т.зв. ДНР» (ОК «Донецьк»), яке констатувало, що некомплект особового складу в окремих батальйонах і бригадах досяг критичного рівня – до 40% від штатної чисельності. Що, в свою чергу різко негативно впливає на боєздатність і якість виконання бойових завдань”, – ідеться у зведенні.

Також повідомляється, що сепаратистське “міністерство держбезпеки” – т.зв. “МГБ ДНР” – проводить набір чоловіків і жінок віком від 18 до 40 років у т.зв. “службу прикордонної охорони ДНР”.

Набір відбувається згідно з указом ватажка т.зв. “ДНР” Олександра Захарченка від 14 вересня 2017 року про збільшення чисельності “служби прикордонної охорони”, заявлена ​​мета – “поліпшення якості роботи і підвищення пропускної спроможності КПВВ ДНР”.

Знак гривні
Знак гривні