Минулого року фейсбук-тролі з Ольгіно організували близько 40 реальних мітингів у США

«Фабрика тролів» у Санкт-Петербурзі виділила до третини свого штату для роботи на виборах президента США.

Про це йдеться в розслідуванні РБК про діяльність «фабрики», передає Громадське.

На піку передвиборної кампанії, влітку 2016 року, «американський відділ» збільшився до 80-90 чоловік. При цьому весь штат «фабрики» налічує до 250 осіб. Зарплати в «американському відділі» становили від 80 до 120 тисяч рублів.

Керівником відділу РБК називає 27-річного вихідця з Азербайджану Джейхуна Асланова. Сам він спростовує причетність до «фабрики тролів».

118 спільнот «фабрики» у Facebook, Instagram і Twitter були заблоковані в серпні-вересні 2017 року після внутрішнього розслідування соцмереж. Сукупна кількість підписників цих груп становила близько 6 мільйонів людей, але в 2016-му році охоплення публікацій досягало 30 мільйонів людей на тиждень. Крім цього, відділ організував близько 40 реальних мітингів і протестів у США.

Про те, як працювала проросійська мережа тролів в українському сегменті Facebook - читайте дослідження "Текстів" ТРОЛЕСФЕРА

Основним напрямком роботи «американського відділу» було висвітлення расових проблем у США. Крім цього, «тролі» писали про відокремлення Техасу, нелегальну міграцію та право на носіння зброї.

Витрати на зарплати співробітникам «американського відділу» РБК оцінює в мільйон доларів на рік. Ще близько 200 тисяч доларів за два роки було витрачено на просування в соціальних мережах і забезпечення реальних акцій протесту у США.

«Американський відділ», за твердженням джерел РБК, працює й досі зі штатом близько 50 осіб.

соцмережі сша вибори росія

Знак гривні
Знак гривні