На Грушевського – протести. Вимагають скасування недоторканності, нової виборчої системи, антикорупційного суду (ФОТО)

На столичній вулиці Грушевського 17 жовтня почалася акція на підтримку «Великої політичної реформи», повідомляє Громадське.
Як повідомляє журналіст Текстів, станом на 10.15 на протест зібралося близько двох тисяч людей. Враження, що більших присутніх привезені партійні активісти чи працівники.

Організатори акції - шість громадських організацій, дев’ять політичних партій та 11 народних депутатів абсолютно різних політичних поглядів.

Протестувальники висувають три основних вимоги: нові правила виборів до Верховної Ради, які включають в себе пропорційну систему з відкритими списками, скасування депутатської недоторканності, створення антикорупційного суду.

У зв'язку із запланованими акціями силовики перекрили урядовий квартал, зокрема, вулиці Грушевського, Липську, Шовковичну, Інститутську, Лютеранську, Городецького. Будівлю парламенту оточено кордоном нацгвардійців.

В оргкомітеті акції — представники громадських організацій та політичних партій.

Громадські організації представляють, зокрема, рух «Чесно», Центр протидії корупції, Реанімаційний пакет реформ та «Автомайдан».

Політиків — народні депутати з групи «єврооптимістів» Мустафа Найєм, Світлана Заліщук, Сергій Лещенко, «Рух нових сил» Міхеїла Саакашвілі, «Самопоміч», «Демократичний альянс», «Свобода», «Національний корпус», «Хвиля» та «Європейська партія».

Свою участь в акції анонсувало також ГО «КиївПрайд», — ключовий організатор «Маршів рівності» за права ЛГБТ.

Хоч "Батьківщина" не була заявлена серед організаторів акції, втім соратники Юлії Тимошенко, як і вона сама, вирішили приєднатися до події

протести верховна рада акція

Знак гривні
Знак гривні