Автор Telegram прокоментував бажання ФСБ мати доступ до листування користувачів

Автор месенджера Telegram Павло Дуров вважає вимогу ФСБ про надання ключів для декодування листування користувачів неконституційною і такою, яку неможливо реалізувати технічно.

Таким чином він прокоментував рішення суд Москви оштрафувати месенджер Telegram на 800 тисяч рублів за відмову надати ФСБ відповідний доступ, повідомляє Громадське.

«Окрім того, що вимоги ФСБ не реалізовуються технічно, вони суперечать 23 статті Конституції РФ. Прагнення ФСБ отримати доступ до особистого листуванні є спробою розширити свій вплив за рахунок конституційного права громадян», – йдеться у зверненні.

Також Дуров зауважує, що рішення Міщанського суду про штраф може бути оскаржене. Він також закликає до співпраці юристів, які хотіли б цим зайнятися. «Протягом кількох днів виберемо команду, яка має максимальний досвід в такого роду справах», – написав він.

Тим часом у Кремлі заявляють, що про блокування месенджера Telegram в Росії поки не йдеться.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

«Поки, наскільки я знаю, про це (блокування) не йдеться, власне, ніхто мови і не вів. Є судове рішення, яке я не можу коментувати, але в даному випадку якихось розмов про блокування зараз не ведеться», — сказав Пєсков.

Від редакції: Ну а поки в РФ розмірковують, буде месенджер заблокований чи ні - в Україні Telegram залишається абсолютно вільним. І там з’являється усе більше цікавого! Переконайтеся в цьому, підписавшись на Telegram-канал "Текстів".

соцмережі росія

Знак гривні
Знак гривні