У Кіберполіції розповіли про нову схему смс-шахрайства з банківськими картками

В Кіберполіції України попереджають про нову схему смс-шахрайства, у результаті якої зловмисники отримують доступ до банківських рахунків.

Про це повідомляє Цензор.

Аферисти, користуючись послугою телекомунікаційних операторів зі зміни номера (перших трьох цифр коду оператора), відправляють смс-повідомлення буцім-то від банку. В ньому йдеться про блокування банком платіжної картки. Щоб “розблокувати” картку, шахраї пропонують зателефонувати на вказаний в смс номер телефона. Якщо людина передзвонює, зловмисники запитують дані про номер банківської картки, CVV-код, пароль до інтернет-банкінгу та інші дані.

Під час телефонної розмови вони говорять, що на номер мобільного телефона клієнта надійде смс-повідомлення, за допомогою якого картка буде розблокована.

Маючи усю необхідну інформацію, шахраї отримують доступ до банківських рахунків потерпілого. Вони знімають усі гроші і переказують їх на власні банківські рахунки.

У Кіберполіції наполегливо рекомендують не повідомляти третім особам особисті дані, за допомогою яких ті можуть отримати доступ до банківських рахунків. У випадку отримання підозрілих смс-повідомлень слід відразу повідомити про це за номерами, які вказані на підтверджених офіційних ресурсах, наприклад, на сайті банку.

Знак гривні
Знак гривні