Міністерство юстиції заблокувало низці нотаріусів доступ до реєстрів

У Міністерстві юстиції тимчасово обмежили або анулювали доступ до державних реєстрів низці нотаріусів та державних реєстраторів. Термін обмеження доступу складає від одного місяця до року.

Нотаріусам обмежують доступ переважно до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Державним реєстраторам - до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

На сайті Мін’юсту можна знайти інформацію про те, коли і на скільки їх відключили від реєстру чи повністю анулювали доступ, повідомляє Волиньпост.

За словами заступника міністра юстиції з питань державної реєстрації Олени Сукманової, така практика сприятиме відкритості та прозорості діяльності міністерства, а також убезпечить людей від звернення до недобросовісних реєстраторів.

Сукманова відмітила, що зараз став доступим повний масив інформації, а саме — початок перевірки і результат по її закінченню.

На сайті міністерство є список усіх нотаріусів та державних реєстраторів, які тимчасово або постійно втратили доступ до реєстрів, станом на 19 вересня.

Ознайомитися зі списком можна ТУТ

уряд реєстри

Знак гривні
Знак гривні