Росія планує відгородити Крим від України стіною

Росія планує до кінця 2017 року відгородити анексований Крим від материкової України парканом.

Про це повідомляє Новинарня.

На 16 жовтня заплановано електронний аукціон на “постачання і монтаж повнопрофільного загородження”, термін завершення робіт – грудень 2017 року. Початкова ціна контракту, зазначена на сайті російських держзакупівель, 212,9 мільйона рублів.

Цю інформацію, поширену ЗМІ з посиланням на дані на сайті державних закупівель Росії, підтвердили у Федеральній службі безпеки РФ, яка виступає замовником проекту.

Представник прикордонного управління ФСБ в Криму в інтерв’ю російській інформагенції “Інтерфакс” назвав це черговим етапом “облаштування державного кордону”.

За його словами, йдеться про забезпечення безпеки туристів та жителів регіону.

За даними ЗМІ, ідеться про огорожу заввишки трошки більше двох метрів і довжиною близько 50 кілометрів.

Імовірне місце будівництва – Красноперекопський район на півночі Криму – найширше місце між півостровом та материковою частиною України.

У середині вересня на сайті держзакупівель було розміщено схожий тендер на постачання комплектуючих для огорожі у Криму, замовником якої також є ФСБ.

В описі зазначено, що йдеться про постачання близько 100 зварних панелей розмірами 2,43 на 3 метри, а також опор та армованого колючого дроту “у вигляді спірального бар’єра безпеки”.

Електронний аукціон заплановано на 9 жовтня. Сума контракту – трохи більше чотирьох мільйонів рублів, термін виконання – грудень 2017 року.

Як повідомлялося, Україна реалізує проект “Стіна” на кордоні з РФ у північних і східних областях, однак монтаж інженерних конструкцій затягується через брак коштів.

Також стінами від РФ планують відгородитися Естонія та Норвегія.

крим україна росія

Знак гривні
Знак гривні