Тексти запрошують на Open Data Story Camp VOL 2

Влада нещодавно відкрила дані про засновників та бенефіціарів українських компаній. Таке відкриття - справжній прорив для публічного контролю. Ці дані створюють нові можливості для антикорупційних досліджень та створення суспільно-корисних сервісів, до реалізації яких ми і пропонуємо Вам долучитися.

Тексти запрошують дослідників даних на другий Open Data Story Camp, де ми спільно будемо створювати продукти та дослідження на основі відкритих даних.

Що: Open Data Story Camp – це дводенний інтенсив з аналізу даних про бенефіціарів українських компаній.

Де: м. Київ.

Коли: 18-19 вересня 2017 р.

Наш ідеальний дата-дослідник - це:

- або журналіст-розслідувач,
- або аналітик,
- або громадський активіст,
- або програміст

Маєте такий фах і зацікавлені у відкритих даних про бенефіціарів українських компаній? Гайда до команди!

Ми запрошуємо до участі як окремих фахівців по роботі з даними, так і сформовані команди з готовими ідеями.

Участь у події відбувається на конкурсній основі. Перевагою при відборі стануть знання та навички, які дозволяють створити цікавий журналістський проект, аналітичний матеріал, візуалізацію, додаток.

При відборі заявок, поданих командами, будемо враховувати компетенції учасників, запропоновані ідеї та потребу команди у менторській допомозі.

Можливості:

Open Data Story Camp в першу чергу дає можливість реалізувати свою ідею. Над створенням продукту на основі відкритих даних про бенефеціарів українських компаній ви будете працювати в команді, за підтримки аналітиків даних. Ви зможете обмінятися знаннями та навичками, освоїти нові інструменти, методології та техніки роботи. І, звісно ж, познайомитися з однодумцями, знайти нові інсайти, ідеї та натхнення.

Правила гри:

Учасники об’єднаються у команди по 4-5 людей. Команди будуть створені за принципом наявності таких навичок у окремих учасників:

- володіння програмами та інструментами для аналізу й обробки даних;
- досвід написання програм;
- досвід написання текстів;
- вміння створювати візуалізації;
- досвід роботи з реєстрами: дослідження, аналітика.

Очікуваний результат роботи кожної з команд: прототип проекту. Проектом може бути стаття, аналітика, інтерактивна візуалізація, додаток, веб-аплікація та інше.

Найкращі проекти отримають від нас індивідуальну комунікаційну підтримку.

Як ми працюватимемо на кемпі:

І. Лекторій: досвідчені фахівці розкажуть про особливості журналістики даних, специфіку даних та способів роботи з ними. Ви дізнаєтесь, як шукати історії у великих масивах даних;

ІІ. Практикум:. за підтримки менторів, команди згенерують ідеї, дослідять та опрацюють дані і створять проекти на їхній основі;

ІІІ. Презентація: команди презентують свої проекти і поміркують про плани їх можливого розвитку.

Участь в Open Data Story Camp безкоштовна.

Зареєструватися на відбір можна до 12 вересня включно.

Реєстрація для окремих учасників тут.

Реєстрація для команд тут.

Важливо: ми просимо учасників, які реєструються командою, заповнити також реєстраційну форму окремого учасника (аби більше дізнатися про кожного члена такої команди).

Часу не так багато - покваптеся!

Учасники, які успішно пройдуть відбір, отримають повідомлення про це 14 вересня.

Open Data Camp проходить у рамках Open Data Forum 2017.

Програму проводить ГО «Агенція журналістики даних» за сприяння Державного агентства з питань електронного урядування України в рамках проекту USAID/UK aid та Фонду Євразія «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах».

Знак гривні
Знак гривні