Тексти запрошують на Open Data Story Camp в Одесі

Запрошуємо на триденне занурення в дані. Ми проводимо data-дайвінг з аналізу даних та пошуку історій на основі відкритих даних.

Hop on board!

Що: Open Data Story Camp – це триденний інтенсив з командної роботи над аналізом та візуалізацією даних з Єдиного державного реєстру судових рішень України та інших відкритих даних.

Де: Швартуємося на березі Чорного моря, м. Одеса.

Коли занурюємося: 21-23 серпня 2017.

Наш ідеальний дата-дайвер: Для участі у глибинних дослідженнях запрошуємо журналістів-розслідувачів, програмістів, аналітиків та громадських активістів. Ви маєте вміти триматись на плаву: володіти базовими навичками роботи з даними та мати високий рівень зацікавленості у даних Єдиного державного реєстру судових рішень. Перевагою є будь-які знання та навички, які допоможуть вам створити цікавий додаток, сайт, журналістський, аналітичний матеріал.

Про можливості:
Open Data Story Camp - це можливість реалізувати свою ідею, створити корисний продукт в атмосфері командної роботи, за підтримки фахівців у сфері роботи з даними та дата-журналістів. Це простір для обміну знаннями та навичками, освоєння нових інструментів, методологій та технік роботи. А ще - майданчик для цікавих знайомств та творчості у спільноті однодумців.

Тож гайда за досвідом триденного non-stop дата-дайвінгу!

Правила гри:
Учасники об’єднаються у команди по 4-5 людей для роботи над проектами на основі даних Єдиного державного реєстру судових рішень України. Проектом може бути додаток, аналітика, стаття, інтерактивна візуалізація, веб-аплікація та інше.

Команди будуть сформовані з учасників із різними знаннями та навичками. Кожна команда об’єднає:
- учасників, які володіють інструментами та програмами для аналізу й обробки даних,
- учасників, що мають досвід написання текстів та створення візуалізацій, а також
- учасників, що вміють знаходити необхідну інформацію у відкритих реєстрах і мережі Інтернет.

Етапи запливу:
підготовка: команди навчаться завантажувати дані за допомогою АРІ та здійснювати підготовку даних до аналізу;
інструктаж: лектори розкажуть про особливості журналістики даних, специфіку даних та способів роботи з ними, пошуку в них історій;
занурення: команди згенерують ідеї, опрацюють дані та створять проекти на їх основі, за необхідності отримуючи підтримку менторів
вихід на поверхню: команди презентують свої проекти і розкажуть про плани їх можливого розвитку

Участь в Open Data Story Camp безкоштовна. Організатори Кемпу забезпечують харчування учасників, для учасників з інших міст забезпечується проїзд та проживання в місті Одеса.

Реєструйтеся на відбір до дайвінг-команди (до 8 серпня включно): https://goo.gl/1HTyah.

Участь у Open Data Story Camp відбувається на конкурсній основі з урахуванням навичок майбутніх учасників.

Учасників, що успішно пройшли відбір, буде повідомлено 11 серпня.

Дата-інструктори:
У створенні продуктів будуть допомагати ментори Кемпу.

Програму проводить ГО «Агенція журналістики даних» за сприяння Державного агентства з питань електронного урядування України в рамках проекту USAID/UK aid та Фонду Євразія «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах».

редакційне

Знак гривні
Знак гривні