Стартапам: можливість вирішити суспільні потреби й отримати реальні кошти

14 червня, консультаційний вечір конкурсу Open Data Challenge

Триває прийом заявок на Open Data Challenge — національний конкурс проектів на основі відкритих даних. Це дійсно виклик — створити не лише інноваційний проект, а й використати для цього так звані відкриті дані. Професійна інкубаційна програма в Києві й призовий фонд 1,5 млн гривень стануть достойною винагородою учасникам.

Аудиторія конкурсу: не лише ІТ-спеціалісти, а й підприємці, громадські активісти, дизайнери й усі, хто має ідеї щодо використання державних статистичних даних. Одна із вимог — розробка сервісів та продуктів, які сприятимуть вирішенню проблем суспільства. Детальніше про конкурс на сайті.

Протягом двомісячного етапу інкубації фіналісти Open Data Challenge працюватимуть над розробкою бізнес-планів, прототипів своїх продуктів і сервісів, а також протестують їх для групи користувачів. Учасникам з інших міст забезпечується проживання в Києві на період програми.

Жюрі — представники партнерів-організаторів: Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), UK aid — проект фінансової підтримки уряду Великобританії, Фонд "Євразія", Фонд "Східна Європа", Державне агентство з питань електронного урядування та 1991 Open Data Incubator — відбиратимуть проекти на інкубацію. Фінальний етап — вибір трьох кращих проектів після інкубації, що отримають фінансування у розмірі 400, 500, 600 тис грн — буде здійснено з представником лондонського Оpen data institute.

Приходь на зустріч-консультацію в 1991 Open Data Incubator!

Денис Гурський, засновник 1991 та Катерина Оніліогву, керівник напрямку відкритих даних проекту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах» розкажуть більше про відкриті дані: як створити бізнес на їх основі, як допрацювати свій проект і підготувати його для участі в конкурсі!

Нагадаємо, крайній строк подачі заявок до самого конкурсу 25 червня.

Вхід вільний, реєстрація за лінком

14 червня, середа, 19:00, БЦ «Леонардо», новий коворкінг Platforma, 4-й поверх, вул. Богдана Хмельницького, 19-21.

***
Про організаторів і партнерів події:

1991 Open Data Incubator — перший в Україні некомерційний інкубатор, який допомагає перетворити відкриті державні дані на стартапи, що надають сервіси українським громадянам, підприємствам і державним органам.

«Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах» — проект, який спільно з українським урядом, місцевою владою та громадянами працює над вдосконаленням системи державних закупівель, електронних послуг і доступу до даних для зменшення корупції. Проект фінансується Агенцією США з міжнародного розвитку (USAID), урядом Великої Британії та здійснюється Фондом Євразія разом із партнерами.

Державне агентство з питань електронного урядування України — є органом виконавчої влади, який займається впровадженням електронного управління та електронного уряду.

Фонд Східна Європа — благодійна неприбуткова українська організація, що розпочала роботу в 2008 році. Місія — сприяти соціальному та економічному розвитку України, мобілізуючи ресурси, зміцнюючи громади та підтримуючи партнерство громад, влади та бізнесу. В рамках даного проекту Фонд Східна Європа є партнером у компоненті відкритих даних та електронних сервісів.

Фонд Євразія — приватна неприбуткова організація, фінансування якої здійснюється урядом США та іншими приватними та державними установами. Фонд підтримує програми економічних та демократичних реформ, спрямованих на підтримку організацій та громадян на місцевому рівні. У 2007 р. Фонд Євразія заснував Фонд Східна Європа — неурядову організацію, що продовжує найуспішніші програми Фонду Євразія в Україні.

конкурс open data challenge

Знак гривні
Знак гривні