“Тексти” запрошують учнів старших класів на “Канікули з журналістикою даних”

Запрошуємо Вас познайомитися із професією журналіста даних та відкрити для себе світ історій, які ховаються у масивах відкритих даних. На Вас чекає інтерактивна розповідь від Анатолія Бондаренка та Владислава Герасименка з Texty.org.ua.

Ви дізнаєтеся:

Що таке журналістика даних, хто такі журналісти-розробники, які матеріали вони створюють, чому їм подобається їхня робота і, найголовніше - як навчитися такій професії
Що таке відкриті дані, та як з ними працювати: збирати, аналізувати та показувати. Ви зрозумієте, як шукати у масивах даних цікаві історії і які інструменти потрібні, щоб викласти ці історії зрозуміло, дотепно і красиво.

Отож, якщо:

- вам від 14 до 18 років
- ви учень, учениця 8-11 класів або нещодавній випускник, випускниця
- цікавитеся новітніми професіями, саморозвитком, журналістикою, аналітикою, інноваціями, стартапами, програмуванням, відкритими даними, дизайном, освітніми проектами -

запрошуємо Вас на нашу подію!

Учасників лекторію ми залучаємо на конкурсній основі. Усі охочі до 18 червня включно мають заповнити коротку анкету за посланням: https://goo.gl/HJqeCj. Просимо особливо ретельно описати в анкеті Вашу мотивацію щодо участі у нашій події.

Претенденти, які пройдуть відбір, отримають повідомлення про це електронним листом.

Як відбуватиметься наша подія:

16:00 - 16:30 - реєстрація, вітальний лимонад;
16:30 - 17:30 - перша частина, під час якої ми розкажемо вам про журналістику даних - новітню професію, яка виникла на стику різних дисциплін;
17:30 - 18:00 - перерва на невеличкий “стріт-пікнік”, відпочинок та неформальне спілкування;
18:00 - 19:00 - друга частина, де ми розповімо, як шукати цікаві історії у великих масивах відкритих даних, і як їх відтворювати за допомогою тексту, візуалізації та програмування.

Тож долучайтеся до нас у четвер, 22 червня 2017 року, о 16:00 - буде цікаво, пізнавально та весело :)

Громадська організація Texty.org.ua та проект USAID/UK aid Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах (TAPAS) за підтримки Державного агентства з питань електронного урядування України проводять серію публічних заходів, спрямованих на розвиток культури роботи з відкритими даними в Україні.

Знак гривні
Знак гривні