Тексти запрошують на дискусію “Пенсійна система: реформувати неможливо”

Texty.org.ua запрошують на дискусію, яка відбудеться 7 лютого об 11.00 в Українському кризовому медіацентрі (вул. Хрещатик, 2).

Під час дискусії аналітики ТЕКСТІВ представлять веб-апікацію, яка дозволяє моделювати надходження до Пенсійного фонду до 2050 року. Модель враховує різні показники: пенсійний вік, середню зарплатню, розмір пенсії, частку, яка йде із зарплатні кожного працівника до Пенсійного фонду, та частку платників єдиного соціального внеску серед усіх працюючих.

Також ТЕКСТИ представлять рекомендації щодо сценаріїв реформування пенсійної системи, які будуть обговорені з присутніми на дискусії.

Планується обговорити питання збільшення пенсійного віку, а також, чи можливо в Україні відмовитися від солідарної пенсійної системи. Буде представлено досвід інших країн, які використовують ті чи інші системи пенсійного забезпечення.

У дискусії візьмуть участь:

Наталія Веселова, народний депутат, член Комітету ВР з соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення
Лідія Ткаченко, провідний науковий співробітник Інституту демографії
Андрій Новак, голова Комітету економістів України
Марія Репко, заступник директора Центру економічної стратегії
Павло Кухта, економічний експерт
Віталій Мельничук, експерт Реанімаційного пакету реформ
Павло Янковський, експерт Реанімаційного пакету реформ

Модератор: Роман Кульчинський, головний редактор сайту Texty.org.ua

Більше інформації за телефоном: (067) 409 5203
Акредитація для ЗМІ за посиланням: https://goo.gl/RFM0ol

Проект веб-аплікації здійснено за підтримки «Ініціативи з розвитку аналітичних центрів в Україні», яку виконує Міжнародний фонд «Відродження» (МФВ) за фінансової підтримки Посольства Швеції в Україні (SIDA) та фонду NED. Думки та позиції, викладені у веб-аплікації, є позицією авторів та не обов'язково відображають позицію уряду Швеції.

Знак гривні
Знак гривні