Росія звинуватила Україну у викраденні двох військових. В СБУ пояснюють: це дезертири

Міністерство оборони Росії вимагає від України повернути російських військових, які, на думку російського відомства, були викрадені Службою безпеки України в окупованому Криму, пише Новинарня з посиланням на “Російську службу Бі-бі-сі“.

“Двадцятого листопада близько 13:00 співробітниками служби безпеки України було незаконно затримано і вивезено з Криму на територію Миколаївської області (Україна) російських військовослужбовців: прапорщика Одинцова Максима Євгеновича та молодшого сержанта контрактної служби Баранова Олександра В’ячеславовича“, – повідомляє міноборони РФ.

Російське відомство звинувачує українські спецслужби в спробах сфабрикувати кримінальну справу проти Баранова і Одинцова за скоєні проти України злочини.

Міноборони також повідомило про можливий психологічномий і фізичний тиск на російських військових “для отримання “потрібних” свідчень”.

В СБУ вже прокоментували ситуацію. Там кажуть, що ці військовослужбовці - дезертири з української армії.

“Ми не вивозили, ми заарештували двох дезертирів, які перетнули кордон на пункті пропуску Чонгар”, — сказала офіційний представник СБУ Олена Гітлянська.

“Це двоє українських військовослужбовців, які зрадили присязі і пішли служити Російській Федерації на окупованій території Криму, — сказала вона. — Коли вони переїхали на територію України через кордон на Чонгарі, ми їх заарештували, оскільки проти них є кримінальна справа”.

“Проти всіх дезертирів, які зрадили присязі, зрадили Батьківщині, у нас порушено кримінальні справи”, — наголосила Гітлянська.

Знак гривні
Знак гривні