В Україні волосся продають в сотні раз частіше, ніж у Швеції

Людське волосся користується зараз високим попитом у багатих країнах, де воно застосовується для виробництва перук, шиньйонів і для нарощування. Про це з посиланням на The New York Times повідомляє Кореспондент.

"Темного волосся з Індії та Китаю на ринку більше, але блонд та інші світлі відтінки цінуються через свою відносну рідкість і через те, що їх легше перефарбувати в природний колір", - пише автор статті Ендрю Крамер.

За словами Олексія Кузнєцова з російської компанії з нарощування волосся Belli Сapelli, ні в кого в світі більше немає світлого волосся, ні в кого, крім слов'ян.

Найбільшим споживчим ринком є Сполучені Штати, де десятки тисяч салонів краси пропонують послуги з нарощування волосся. За підрахунками Great Lengths, італійської компанії і великого постачальника в США, американський ринок нарощування волосся дорівнював 250 млн. доларів на рік.

Виручка Belli Capelli, найбільшого бізнесу цього типу в Росії, становить близько 16 млн. доларів.

Як повідомляє журналіст The New York Timеs Ендрю Крамер, ринок волосся не новий, і в останні десятиліття він ішов шляхом економічного розвитку, від Західної Європи 1960-х і 70-х через Польщу в 80-х в Україні і Росії після розпаду Радянського Союзу в 1991 році.

"Але чим більше світловолосих жінок у світі піднімалися по економічним сходам, тим більш складним ставав пошук незабезпечених білявок, охочих розлучитися зі своїми локонами", - пише автор статті Ендрю Крамер.

За словами Крамера, продаж волосся українками обумовлений низьким рівнем життя.

"Неважко зрозуміти, чому в Україні люди продають своє волосся в сотні разів частіше, ніж у Швеції, - зазначив у телефонному інтерв'ю Девід Елман, співвласник компанії Raw Virgin Hair Company, яка займається імпортом і базується в Києві. - Вони йдуть на це не заради розваги. Зазвичай волосся продають тільки люди в регіонах, які зазнають тимчасових фінансових труднощів".

Нагадаємо, що згідно з результатами численних наукових досліджень, до 2200 року білявки безповоротно зникнуть з лиця Землі.

стиль україна

Знак гривні
Знак гривні