Військові, що лікувалися в госпіталі, підтвердили присутність Яни Дугар напередодні вбивства Шеремета

У Печерському суді Києва розглядають клопотання адвокатів підозрвюної в убивстві Павла Шеремета Яни Дугарь. Захисники просять змінити їй запобіжний захід із домашнього арешту на особисте зобов'язання.

За клопотанням адвокатів допитали двох свідків Дениса Громова та Петра Плевановича.

Громов розповів, що познайомився з Яною в госпіталі, куди потрапив після поранення.

"З 15 на 16 липня у нас було бойове зіткнення, воно продовжувалося майже 8 годин. В ході нього 16 липня я отримав поранення. Коли мене привели до тями в одному зі шпиталів, мене доправили до 66 мобільного шпиталю в місті Покровськ. Там я запам'ятав Яну. Вона займалася мною моїм лікуванням, ставила уколи, крапельниці. Чому я її запам'ятав? Тому що, коли отримуєш тяжкі поранення, люди, які тобі допомагають, відкладаються в пам'яті", - сказав свідок.

Він уточнив, що був у госпіталі до 19 липня і щодня бачив Яну. Як відомо, вбивство Шеремета сталося зранку 20 липня.

Інший свідок Петро Плебанович також підтвердив присутність Дугарь у суді із 16 по 19 липня.

Прокурор попросив долучити до матеріалів справи кілька документів - це протоколи слідчих дій щодо іншої фігурантки справи Юлії Кузьменко, результат експертизи макету МОН-50, який нібито зберігався у третього підозрюваного Андрія Антоненка.

Також прокурор попросив долучити до справи документ про те, що Дугарь відлучалася із військової частини у 2019 році.

Адвокат Дугарь Віталій Коломієць наголосив, що Дугарь є військовослужбовцем за контрактом і має робочий день та вихідні. Тому адвокат припустив, що прокурор зможе маніпулювати документом.

Також адвокати заперечили і проти долучення документів, які не стосуються Яни Дугарь.

В засіданні виступили громадські діячі та колишні нардепи. Вони висловили бажання взяти Яну Дугарь на поруки. Серед них екс-нардеп Оксана Корчинська та уповноважений президента з питань реабілітації учасників АТО Костянтин Винниченко.

Зрештою, суддя оголосив перерву в розгляді клопотання адвокатів до 24 січня.

Ще один свідок Сергій Куницький також підтвердив, що Яна Дугарь була в госпіталі протягом уього періоду його лікування там - із 16 липня по 3 серпня.

Він приніс із собою документи, які підтверджують його лікування в госпіталі.

Куницький був свідком жорсткої дисципліни в госпіталі.

"Мені рідні прислали поштою одяг. Я попросив дівчат-медсестер забрати його у кур'єра біля госпіталя. Вони сказали, що їм заборонено залишати територію. Я навіть ходив до начальника госпіталя. Той сказав те саме", - розповів свідок.

За його словами, він запам'ятав Дугарь за татуюваннями та незвичною ходою.

Джерело: Інсайдер

Свідок Денис Громов. Фото: Герман Крігер

суд скандал шеремет дугарь

Знак гривні
Знак гривні