Зеленський відновив призов в армію з 18 років. При Порошенку призивали в 20

Українських юнаків відтепер знову призиватимуть до війська одразу після досягнення 18-річного віку. Це випливає з Указу президента Зеленського №13/2020, оприлюдненого на сайті президента.

Документ передбачає звільнення в запас військовослужбовців, що відслужили встановлені строки військової служби у квітні-червні та у жовтні-грудні 2020 року.

Водночас президент постановив «призвати на строкову військову службу придатних за станом здоров’я до військової служби громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу».
Упродовж 2020 року відбудеться два призови – у квітні-червні та у жовтні-грудні.

Стаття 15 Закону «Про військовий обов’язок і військову службу» передбачає призов до війська з 18 років, однак президент Петро Порошенко упродовж останніх років оголошував призов лише тих юнаків, які досягли 20-літнього віку.

"Це має бути вже сформована особистість, яка протягом максимум року, а може – менше, навчиться військовій справі, для того, щоб, якщо буде необхідність захистити зі зброєю в руках Батьківщину, ця людина була здатна, навчена, натренована, обстріляна. Ми кардинально змінили підходи до Збройних Сил", – мотивував у той час свою позицію Порошенко.

Фото ілюстративне

армія зеленський

Знак гривні
Знак гривні