Те, що Зеленський щиро вважає звільненням Донбасу, є спецоперацією РФ – Клімкін. При цьому Кремль зацікавлений у краху Зеленського

Бажання Офісу Президента України Володимира Зеленського в питаннях вирішення проблеми Донбасу йти швидко і без досягнення базових параметрів безпеки є великою помилкою.

Про це в інтерв'ю виданню "ГОРДОН" повідомив колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає Цензор.НЕТ.

"Навіть якщо за результатами закритих опитувань (яким я теж не довіряю, вони теж можуть бути маніпуляцією) вони (в Офісі Президента - ред.) вважають, що "Слуга народу" має шанси показати хороший результат на цих виборах, то в Москві це також відомо. А тепер уявіть, як саме будуть підбиратися кандидати від "Слуги народу" в ОРДЛО. Думаю, Росія цим скористається, аби просунути у виборчий список темних конячок, які не тільки "Слугу народу" розвалять зсередини, а й весь Донбас. І це буде катастрофа. Я вірю, що Зеленський щиро хоче звільнити людей, повернути території. Те, що Зеленський щиро вважає "звільненням Донбасу", – не що інше, як спецоперація РФ. Ніколи не варто недооцінювати Путіна та російські спецслужби. Думаю, бажання Офісу Президента в питаннях вирішення проблеми Донбасу йти швидко, без досягнення хоча б базових параметрів безпеки, є великою помилкою", – наголосив Клімкін.

На його думку, Кремль на 100% підготувався до будь-якого варіанту розвитку подій в ОРДЛО під час або після нормандської зустрічі.

"На Банковій недооцінюють Росію, а марно, адже там на сьогодні є кращі ресурси, щоб контролювати Донбас. Вони це робили майже шість років. Кремль на 100% підготувався до будь-якого варіанту розвитку подій в ОРДЛО під час або після нормандської зустрічі. Ще раз: для Путіна Донбас – це засіб, а не мета. Він точно проробив будь-які сценарії. Абсолютно впевнений, що Путін не хоче успіху Зеленського. Більше того, в якомусь сенсі він боїться його успіху, оскільки в Зеленського є певна популярність у Росії. Також у мене є підстави стверджувати (базуючись на спілкуванні з багатьма нашими друзями за кордоном), що Путін дуже не хотів перемоги Зеленського, бо це для нього був не найкращий варіант розвитку подій", – пояснив Клімкін.

клімкін зеленський

Знак гривні
Знак гривні