Поліція та НГУ не можуть зайти в Станицю після відводу ЗСУ. Чому влада каже, що в Петрівському буде по-іншому?

На територію, яку залишили українські війська в рамках розведення військ біля Станиці Луганської, не має права заходити жоден озброєний представник української влади. Ні Нацгвардія, ні прикордонники — й навіть слідча група поліції не може виїхати, бо має зброю. Про це розповів у інтерв’ю "Українському Тижню" голова Станично-Луганської райдержадміністрації Юрій Золкін.

«Але це демілітаризована зона. Там не може бути ні комбатантів, ні військових, ні Нацгвардії, ні поліції. Хто цих сєпарів затримуватиме? Яким чином? Це питання поки що не вирішене. Але моя думка така: спочатку треба відремонтувати міст. У процесі вимагати дотримання Мінська про лінію розмежування, яка проходить через середину Дінця.

Звісно, що безпека людей — це найважливіше. І тут питання не вирішене. Я у військових, у поліції питаю: не дай Боже, відбудеться надзвичайна подія в цій демілітаризованій зоні, як туди має потрапити слідчо-оперативна група? Як це взагалі має відбуватися? Розведення військ у нас було в липні. Відтоді відповіді на це питання в мене досі немає. Але всім же відомо: слідчо-оперативна група в будь-якій точці України озброєна. А в нас у демілітаризовану зону не можуть потрапити озброєні люді. Туди навіть прикордонники не можуть зайти. А якщо вони туди зайдуть, то окупанти можуть вважати це порушенням домовленостей».

Ці свідчення про реальну ситуацію кардинально суперечать заявам української влади, котра напередодні розведення поблизу Золотого-4 переконувала українців, що після відходу військ територію патрулюватимуть українська поліція й Нацгвардія.

Малоймовірно, що на різних ділянках розведення діятимуть різні правила. Не дивно, що представники російської гібридної армії на Донбасі заявляли, що в разі появи української поліції в Петрівському, з якого ЗСУ нещодавно вийшли, туди «симетрично» зайде «міліція» «ДНР».

Більше цікавих деталей щодо розведення читайте в інтерв’ю із Юрієм Золкіним в "Українському тижні"

мир розведення поліція брехня станиця

Знак гривні
Знак гривні