Надія є. Рада не підтримала пропозицію Разумкова і сумнівний законопроект

Верховна Рада дев’ятого скликання уперше не підтримала пропозицію, внесену правлячою більшістю, - повідомляє політичний оглядач Текстів Богдан Антоненко.

Лише 223 народних депутати, у т.ч. 208 членів фракції «Слуга народу» проголосувало на вечірньому засіданні 12 вересня за пропозицію спікера Дмитра Разумкова. Йшлося про пропозицію скоротити вдвічі строк подачі поправок до одного з напередодні ухвалених за основу законопроектів. Для результативного голосування необхідно 226 голосів, отже рішення не було прийняте.

Опозиційні фракції зустріли прецедент оплесками і схвальними вигуками. Дмитро Разумков, який не раз критикував керівництво Ради попереднього скликання за переголосовування, не став проводити повторне голосування і перейшов до розгляду наступного питання порядку денного.

Фракція «Слуга народу» нараховує 251 депутатів, що дозволяє їй ухвалювати рішення в парламенті, незважаючи на позицію решти зали. До сьогодні всі пропозиції правлячої більшості, поставлені на голосування, підтримувалися. В тому числі було скорочено з 14 до 7 днів строк подачі поправок до другого читання всіх законопроектів, ухвалених за основу.

Оновлено 17:17 Пізніше на цьому ж засіданні Верховна Рада не підтримала ухвалення за основу законопроекту про внесення змін до Закону України "Про правонаступництво України" щодо скасування дії актів СРСР та УРСР на території України (№1075)". За законопроект проголосувало 214 депутатів, у т.ч. 210 членів правлячої фракції. На думку критиків законопроекту, його ухвалення могло б викликати правовий хаос.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

Рада слуги

Знак гривні
Знак гривні