Підтримка мільйонів. Скільки людей голосувало за різних політиків на президентських і парламентських виборах (ІНФОГРАФІКА)

Коли говорять про відсотки, які отримують політики на виборах, це не зовсім чітко показує картину. Адже частина виборців може проголосувати на одних виборах і залишитися вдома на інших. Більш точну картину дає кількість голосів, набрана політиком чи політичною силою в сотнях тисяч і мільйонах відданих голосів.

Ми подивилися, скільки голосів набрали основні кандидати в президенти, а також їхні та нові політичні сили на парламентських виборах.

У порівнянні парламентських виборів із 1 туром президентських Зеленський набрав більше голосів, а Порошенко - менше. Не останню роль в цьому зіграло розпорошення "твердих проукраїнських" голосів. Скоріше за все, частина тих, хто голосував за Порошенка в першому турі, на парламентських виборах віддали голоси за політсили Гройсмана і Вакарчука.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

інфографіка вибори-19

Знак гривні
Знак гривні