Хлібне місце. В антикорупційне управлінням СБУ призначили генерала часів Януковича

Заступником т.в.о. голови СБУ Івана Баканова призначено генерал-майора Анатолія Калюжняка, який за часів Віктора Януковича обіймав посаду заступника начальника ГУ "К" СБУ і підпадає під дію закону про люстрацію.
Про це повідомляє "Слідство.Інфо", передає Цензор.НЕТ. Речниця СБУ Олена Гітлянська підтвердила це журналістам.

За її словами, Калюжняка призначили "заступником начальника управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю приблизно тиждень тому".

Аналогічну посаду в СБУ Калюжняк обіймав у 2010-2013 рр. Генеральське звання отримав від Януковича незадовго до Революції Гідності. Після Майдану Калюжняк звільнився і працював помічником народного депутата.

Як заявила в коментарі журналістам екс-глава департаменту з питань люстрації Мін'юсту Тетяна Козаченко, Калюжняк не може обіймати державні посади, оскільки підпадає під закон "Про очищення влади".

За даними "Слідство.Інфо", у Калюжняка є тільки гараж на Хмельниччині, при цьому його рідні володіють трьома квартирами та двома паркомісцями у престижному житловому комплексі на Печерську в Києві. На порталах нерухомості зазначається, що цей будинок має власний двір, дворівневий підземний паркінг і гостьову стоянку.

Сам Калюжняк, імовірно, живе в апартаментах, об'єднаних із двох квартир, оформлених на дружину. Розмір житла в держреєстрі нерухомості не вказано.

У дочки Калюжняка – 25-річної Ольги – також є двокімнатна квартира в цьому житловому комплексі.

Крім того, у власності родини Калюжняка – будинок у передмісті Хмельницького на території відносно нового котеджного містечка.

У сім'ї є кілька елітних позашляховиків: на генерал-майора записана остання модель AUDI Q8, у дочки – Range Rover 2018 випуску.

"Офіційних джерел доходів у сім'ї генерал-майора, що дозволяють вести такий спосіб життя, журналісти не знайшли. У біографії Калюжняка зазначається, що він все життя будував кар'єру в СБУ, а в 2014 році після звільнення зі служби пішов працювати помічником нардепа Владислава Бухарєва, який нещодавно очолив Службу зовнішньої розвідки України", – повідомляє "Слідство.Інфо".

Олена Гітлянська сказала журналістам, що їй поки невідома позиція керівництва служби про нове призначення. І порадила звертатися до них із письмовим запитом. Зараз "Слідство.Інфо" очікує на відповідь СБУ.

Від Текстів додамо, що СБУ варто позбавити усіх антикорупційних функцій і залишити лише захист державності. Цього вимагають західні союзники України, про це також говорили і в команді Зеленського.

сбу зеленський

Знак гривні
Знак гривні