Суд по зняттю Зеленського нагадує схему, яку любить використовувати Коломойський для рейдерства

ОНОВЛЕНО 21.04; 9:37 Як і передбачалося, суд відмовив у позові й Зеленський залишається у бюлетенях. В результаті цього дивного позову і засідання Зеленський отримав додаткову увагу в день тиші та мобілізацію своїх виборців.

текст оригінальної новини:

Прямо зараз триває судове засідання Шостого апеляційного адміністративного суду Києва, де розглядається позов про скасування реєстрації Володимира Зеленського кандидатом у президенти України. (пряму трансляцію дивіться тут)
Позов подав адвокат Андрій Хилько. З одного боку, це схоже на акцію правника по приверненню уваги до себе. Хилько вже подавав позов проти кандидата Зеленського за його зустріч з президентом Франції Макроном.

Та суд дуже нагадує юридичну схему, яку часто використовував Коломойський. Про це пише журналіст Андрій Гарасим:

"З'явилося повідомлення, що суд розгляне питання зняття Володимира Зеленського з виборів. Прогнозую, що хвиля гніву прихильників Зе не знатиме меж і вплине на результати виборів.

А тепер, що відбувається насправді. Свого часу мені про це довелося дуже багато писати. Отже, в реалі ми маємо стандартну рейдерську практику. Ту практику, яку дуже добре знають в колишній групі "Приват". Компанія-рейдер через свого афільованого представника сама першою подає до суду, оскаржуючи... свої ж неправомірні дії. І суд відхиляє позов. Таким чином, компанія отримує на руки судове рішення, яким фактично підтверджуються її дії.

Простіше кажучи, компанія-рейдер отримує юридичне прикриття своїм діям. Але й цього рейдерам буває мало. І в такому рішенні іноді з'являються зовсім "випадкові" пункти, що представники компанії-рейдера вже, наприклад, завтра мають очолити компанію, яку рейдерять.".

До речі, у ФБ-групах Зеленського активно пишуть про цей суд і подають його, як агонію Порошенка. Штаб останнього мовчить.

Колишній заступник голови ЦВК Андрій Магера вважає, що Зеленського зняти не можуть. Він пише у своєму профілі в Фейсбуці:

"Необхідно відзначити, що частина перша статті 56 Закону України «Про вибори Президента України» містить лише 5 підстав для скасування реєстрації кандидата на пост Президента. Цей перелік є виключним. Навіть якщо допустити, що дійсно мав місце підкуп виборців, то виборчий закон за подібне передбачає лише оголошення попередження Центральною виборчою комісією кандидату на пост Президента України. І все.

Кому вигідне подання цього позову і навіщо? По-перше, одній із команд кандидата. Кому саме, покаже час і логічний аналіз. По-друге, з метою появи додаткового інформаційного приводу в день тиші. Мета, як на мене, зовсім нешляхетна.

Тому дозвольте заспокоїти всіх: завтра, 21 квітня, у виборчому бюлетені будуть прізвища обидвох кандидатів - Володимира Зеленського і Петра Порошенка".

Хилько в суді по зняттю Зеленського

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Під час виборів ми писали більше, ніж зазвичай, тому ваші пожертви нам дуже допоможуть. Для переказу коштів клікайте сюди

маразм хилько вибори-19 зеленський суд

Знак гривні
Знак гривні