Напередодні виборів Фейсбук заблокував на невизначений час щонайменше двох проукраїнських політологів

Політологи Дмитро Левусь та Олег Лісний спочатку потрапили у фейсбучний бан – на 72 години. Але відтоді – з 12 квітня – минув тиждень, а вони досі не мають доступу до своїх сторінок. Вони займають активну проукраїнську позицію.

Розповідає Дмитро Левусь:

«Минулої п’ятниці ми були в Авдіївці на позиції «Зеніт». Коли вже поверталися, розмістили допис із тегом #Авдіївка». У Краматорську, о 10-й вечора, виявили, що в мене і мого колеги Олега Лісного доступу до акаунтів нема. Пояснення було таким: ви не ті, за кого себе видаєте».

Блокування було на 72 години. Але й після того, як чоловіки надіслали документи, які підтверджують особу, акаунти не розблокували. Жодних повідомлень Фейсбук їм більше не надсилав, стверджує Левусь.

Коли ж повернулися до Києва, з’ясувалося, що таких історій кілька. Зокрема, заблокували профіль російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка. Хто ще потрапив під вічний бан, ми з'ясовуємо.

«У нашомих дописах немає жодних образливих висловлювань. Єдине припущення, схоже на правду, яке в мене є, – це що частину активних політологів хотіли позбавити платформи для донесення свого голосу напередодні виборів», – вважає Левусь.

Доступ до їхніх акаунтів наразі так і не відновлений.

фейсбук

Знак гривні
Знак гривні