Аби не йти на дебати, які вестимуть незалежні журналісти, Зеленський хоче дебатів на Олімпійському

Кандидат у президенти шоумен Володимир Зеленський записав звернення, у якому підтвердив готовність дебатувати із діючим президентом Петром Порошенком.

Звернення опублікували в офіційній групі "Команда Зеленського" у Facebook.

"Звертаюся до Петра Порошенка. Ви кличете мене на дебати. Мріяли, що я втечу відморожусь, заховаюсь. Ні. Я це не ви у 2014 році (тоді Порошенко не став дебатувати з Юлією Тимошенко – ред.)", - сказав він, озвучивши при цьому низку умов.

"Чекаю на вас тут, на НСК "Олімпійський". Дебати відбудуться перед народом України. Усі канали мають право транслювати дебати наживо, усі журналісти мають право бути присутніми. Кандидати повинні обов’язково пройти експертизу і довести народу, що серед них немає ні алкоголіків, ні наркоманів. Країні потрібен здоровий президент", - заявив Зеленський.

Від Текстів: Дебати мають свій регламент і важливо, щоб їх вели неупереджені журналісти. Такий формат передбачають дебати на Суспільному. Який формат дебатів на стадіоні - невідомо, і без узгодження зі штабом Порошенка таких деталей їх організувати просто неможливо. Виглядає так, що на це й розраховує Зеленський. Набагато чесніше прийти на Суспільне. До речі, там гострі запитання Порошенку теж гарантовані.

Нагадаємо, що згідно зі статтею 62 Закону про вибори Президента:

1) Теледебати відбуваються у п'ятницю перед повторним голосуванням (тобто 19 квітня) між 19 і 22 годинами.

2) Організовує і проводить їх суспільне телерадіомовлення. Яке і визначає формат і запрошує обох кандидатів, без жодних передумов. Справа кандидатів - прийти у визначені суспільним мовником час і місце й дебатувати, а не розповідати журналістам, як дебати проводити.

Оновлено 22:30

До державного підприємства НСК «Олімпійський» не надходило жодних офіційних заявок, чи проектів угод на проведення дебатів між кандидатами в Президенти України, про це повідомили на Фейсбук-сторінці Олімпійського.

Оновлено 22:37
Зявилася реакцій з табору Порошенка: "Дебати між кандидатами має організовувати нейтральна сторона, а не один зі штабів. Тому, витівки в стилі "заб’ю тєбє стрєлку" - це приклад того, що демократію, рівність можливостей і закон у Зе-команді просто не розуміють і не поважають. Бо закон про вибори Президента, ст. 62 чітко визначає час і порядок проведення дебатів. І займається цим Суспільний мовник, а не чийсь штаб", - заявив нардеп БПП Володимир Ар'єв.

Перед цим громадськість вимагала від Зеленського прийти на дебати на Суспільному, де запитання ставлять незалежні журналісти

.

дебати вибори-19

Знак гривні
Знак гривні