Працювати, працювати, працювати. Припинити насміхатися над прихильниками Зе і пояснювати загрози (Точка зору)

Перші нотатки за результатами екзит-полу.

Журналіст Юрій Луканов влучно підбиває перші підсумки:

"Якщо екзит-поли кажуть правду, то:

1. Порошенко, починаючи з мізерного рейтингу, вирвався в другий тур. Обійшов при цьому Тимошенко, яка стартувала раніше за всіх і лідирувала тривалий час. Це було непросте завдання.

2. Розрив між Зеленським і Порошенком дуже великий. Феномен Зеленського свідчить, по-перше, про кризу довіри до владного істеблішменту (мова про всіх - як про владу, так і про опозицію). По-друге, про торжество політтехнологій. Покажи по телевізору мавпу і зроби грамотну прмоцію - народ проголосує. Однак, Порошенкові (дивися пункт 1) ліквідувати цей відрив по плечу.

3. Україна поділена на три частини : умовно, одна частина Майдану, друга частина "приколістів", і третя частна - "ватна". Друга частина не усвідомлює викликів і загроз, які стоять перед країною.

4.Частині Майдану треба об'єднатися, припинити ображати іншу частину і почати пояснювати, що відбувається. Працювати, працюватиі працювати. Треба вимагати від Зеленського вийти на дебати з Порошенком.

5. Тимошенко, ясна річ, буде звертатися до Коломойського,щоб домовитися про прем'єрство. При такому президентові прем'єр-міністр де-факто керуватиме країною. Мене цікавить, чи її електорат піде голосувати за Зеленського, якщо від неї піде інфа, що в результаті його перемоги вона стане прем'єром?

вибори-19 опініон

Знак гривні
Знак гривні