Хто НЕ голосував за ідею ввеси санкції щодо проросійських каналів «112 Україна» та NewsOne (Інфографіка)

Жоден нардеп із «Опозиційного блоку» не підтримав звернення парламенту до РНБО ввести санкції проти проросійських телеканалів «112 Україна» та NewsOne. Проголосували проти й позафракційні Євген Мураєв та Яків Безбах, Віктор Бондар із «Відродження», В’ячеслав Богуслаєв із «Волі народу».

Найактивніше за санкції голосували представники БПП – 98 голосів. Проте "молодореформатори" з цієї фракції, серед яких колишні журналісти Мустафа Найєм та Сергій Лещенко, за звернення не голосували.

Слідом за БПП – «Народний фронт» із його 67 голосами. 16 голосів «за» дали представники Радикальної партії Ляшка, 14 – «Самопомочі», 9 – «Батьківщини». Загалом 229 депутатів підтримали ідею запровадити санкції.

"Батьківщина" дала ЗА 9 з 20 своїх голосів. ЗА голосувала й сама Тимошенко, яка часто виступає на NewsOne.

Чи дійсно це голосування допоможе закрити проросійські медіа – питання відкрите.

Як діяти із проросійськими ЗМІ, які зареєстровані як національні й ведуть дезінформаційні та пропагандистські кампанії по вказівці з Москви – сьогодні не знає жоден європейський уряд. Адже закривати ЗМІ – це чинити всупереч власним переконанням щодо свободи слова, а їх терпіти – означає ставити своє майбутнє під загрозу. Адже політика цих ЗМІ побудована так, щоб сіяти розбрат, внутрішні конфлікти й нівелювати волю народу до спротиву російській агресії.

Графіка інтерактивна, навівши на квадратики, ви побачите прізвище депутата

На всі вказані юридичні особи, окрім «Новин 24 години», записані ліцензії каналу «112 Україна». «Новини 24 години» – це юридична особа каналу NewsOne.

Також читайте, як спецслужби Естонії викрили схему фінасування проросійського сайту та отримали докази, що він виконує вказівки з Москви. Попри всі докази й угоду зі слідством колишнього головреда, видання подовжує існувати.

Рада інфографіка ньюсван

Знак гривні
Знак гривні