Доходи Сергія Лещенка і головного редактора Української Правди Олени Притули (Інфографіка)

Ми запитали у знайомих головних редакторів (щоправда, друкованих ЗМІ), які зарплати були у них у 2009 році. Максимальна сума, про яку ми почули, це $4000 за місяць; мінімальна - $1900. 2009-й був важким для багатьох медіа: внаслідок кризи обвалився традиційний рекламний ринок (реклама автомобілів і нерухомості) і ряд успішних видань опинилися на межі банкрутства.

Для Сергія Лещенка цей рік, навпаки, став дуже вдалим - він заробив найбільше за свою кар'єру. Якщо розбити річний дохід провідного журналіста УП за 2009 рік на місяці, то вийде трохи менше ніж $9 300 щомісяця.

У розпорядженні ТЕКСТІВ є пропозиція медіа-кампанії, датована 2009 роком. У ній вказані актуальні ціни на банерну рекламу на Українській правді та інших виданнях. Згідно з цими даними у серпні 2009 року місяць прокрутки банерів на всіх майданчиках УП коштував приблизно
$22 тисячі доларів
. Ці гроші співставні із сумарними щомісячними доходами у 2009-му головного редактора УП Олени Притули і журналіста Сергія Лещенка.

Дані на графіці взяті із повідомлення ГромадськогоТБ, яке базується на податкових деклараціях Лещенка і Притули, викладених на сайті телеканалу Еспресо.TV (близький до Народного фронту). В податкових документах записані суми за попередній рік, ми показали не дату звітування, а дату отримання доходу.

Нагадаємо, що суспільство почало цікавитися доходами екс-журналіста і народного депутата Сергія Лещенка після того, як він купив квартиру у центрі Києва за $300 тис. Пояснюючи, звідки кошти, народний депутат заявив, що половину суми позичив у головного редактора УП Олени Притули.

медіа скандал лещенко

Знак гривні
Знак гривні