Боягузи. Рада продовжила мораторій на продаж землі на рік

Парламент, хоч і оновився на половину і туди потрапило чимало активістів Майдану поступово перетворюється на гальмо розвитку. Всі реформаторські законопроекти, але не популярні законопроекти проходять через Раду все складніше. Але, якщо випадає нагода покрасуватися в очах народу, то більшість нардепів тут, як тут. Навіть, якщо це красування шкодить країні.

Черговий приклад: сьогодні Верховна Рада продовжила заборону на продаж сільськогосподарських земель до 1 січня 2017 року.

За відповідний законопроект № 3404 проголосували 309 народних депутатів.

Законом продовжується до 1 січня 2017 року дія мораторію на купівлю-продаж та відчуження іншими способами земельних ділянок сільськогосподарського призначення та на внесення права на земельну частку до статутних капіталів господарських товариств, дія яких закінчується 1 січня 2016 року.

"Продовження мораторію дозволить зняти соціальну напругу, яка виникла у суспільстві на фоні політичних спекуляцій з даного питання та надасть певний час для розроблення чіткого правового механізму запровадження з часом прозорого ринку земель сільськогосподарського призначення", - йдеться у пояснювальній записці, - повідомляє Українська правда.

Відсутність ринку землі вигідна великим агромагнатам, котрі платять формальну оренду селянам і ставляться до неї не по господарському, адже вона не їхня. Також відсутність ринку землі стримує розвиток аграрної галузі, адже банки не кредитують господарства, які не володіють землею, яку обробляють.

Читайте нашу статтю: Право продавати сільськогосподарську землю необхідне. Тут і зараз.

скандал агропром закон Рада земля економіка недореформи

Знак гривні
Знак гривні