У розпал сезону на Одещині невідомі в балаклавах і з автоматами зайшли в один з прибережних готелів

Відпочивальники, більшість яких - сім'ї з дітьми, якраз снідали. Раптом на територію бази Сонячна, що у Затоці поблизу Одеси, увірвалося близько 20 людей людей у військовій формі без опізнавальних знаків, у бронежилетах, балаклавах, деякі навіть з автоматами. Разом з ними – десь 20 тітушок у шортах.

Ці люди туристів не зачіпали. Охорона готелю, а це 5-6 чоловіків, стояла і злякано дивилася на все це. Журналіст ТЕКСТІВ, який випадково став свідком подій, намагався з'ясувати, що сталося. Обидві сторони уникали коментарів, лише повторювали: «На вас це ніяк не вплине». Із суперечки між управителькою готелю і керівником прибулих стало зрозуміло, що йдеться про судову суперечку щодо того, хто є власником готелю.

Готель, попри конфлікт, продовжував працювати у звичному режимі.

Через півтори години приїхало 12 міліціонерів з гумовими кийками. Коли з’явилася міліція, нападники заховали автомати. Протягом дня люди в камуфляжі і тітушки стоять біля входу в готель. Міліції, то більше, то менше. Міліціонери на запитання відпочивальників теж запевняють, що «вас це не торкнеться, не переживайте».

Наш журналіст у своєму ФБ звернувся до губернатора області Саакашвілі з питанням, чи може він втрутитися у ситуацію, аби туристи не почували себе заручниками. Відповіді на даний момент немає.

Через півтори години після того, як почався конфлікт, приїхала міліція

Автівка однієї із сторін конфлікту. На згорнутому прапорці видніється символіка, яка нагадує емблему полку "Азов"

саакашвілі конфлікт одещина

Знак гривні
Знак гривні