Влада стверджує, що домовилася з Правим Сектором про входження до Армії

Із вчорашнього вечора Фейсбук лихоманило: з'явилося повідомлення, що тренувальну базу Правого сектора оточили десантники. За словами самих добровольців десантників десь 100 чоловік, що красномовно свідчить про кількість оточених.

Останні місяці держава намагається інтегрувати добровольців з різних неоформленних батальйонів у склад ЗСУ. Частина добровольців вже стала військовослужбовцями, проте ПС не поспішає вливатися до Армії. За нашою інформацією з середовища націоналістів бійці Правого сектору готові підписати контракт із СЗУ, але вимагають зберегти свій окремий підрозділ. За словами націоналістів влада на це не погоджується.

З іншої сторони радник Президента і відомий волонтер Бірюков стверджує, що влада готова прийняти ПС до Армії окремою частиною і в рамках компромісу зробила Яроша радником начальника Генштабу та домовилися прийняти закон за яким би Правий сектор ставав місцевою самообороною з підпорядкувнням Генштабу. Проте, за словами Бірюкова, керівництво ПС останнім часом почало гальмувати процес входження до Армії.

За підсумками сьогоднішніх подій в Адміністрації президента стверджують, що вже вирішено питання про добровільний вхід Добровольчого українського корпусу "Правий сектор" в Збройні сили України окремим підрозділом, - пише Українська правда

Про це повідомив заступник глави АП Андрій Таранов, виступаючи перед присутніми активістами "Правого сектора" на вулиці Банковій в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Всі питання щодо добровільного входу в якості окремого підрозділу Збройних сил на даному етапі вирішені", - сказав Таранов.

Він повідомив, що народний депутат, лідер "Правого сектора" Дмитро Ярош в середу обговорив ситуацію, що склалася з главою СБУ Валентином Наливайченком і проводить переговори з першим заступником начальника Генерального штабу Сергієм Бессарабом.

Акція перед будівлею АП завершилася.

За словами заступника голови "Правого сектора" з політичних питань Андрія Тарасенка, "президент Петро Порошенко запевнив Яроша, що підрозділи ЗСУ будуть відведені від бази "Правого сектора" у Дніпропетровській області".

У свою чергу, член центрального проводу партії "Правий сектор" Андрій Бондаренко заявив, що вказані домовленості знаходяться на фінальній стадії узгодження.

"Є, і наскільки я розумію, воно буде публічним, підтвердження президента України Петра Порошенка про те, що роззброювати ДУК не будуть, вступ ДУК до складу ЗСУ буде завершено найближчим часом", - сказав він журналістам під стінами АП.

За інформацією джерел ТЕКСТІВ вимога взяти під контроль неформальні військові формування це вимога Заходу.

Попередні події:

Як відомо, в добровільному українському корпусі "Правий сектор" у вівторок увечері повідомили, що їх базу оточили підрозділи Збройних сил України.

Після цього в мережі Facebook піднялася інформаційна хвиля. У середу під Адміністрацією президента зібрався мітинг протесту, на якому активісти скаржилися на тиск з боку влади.

Генштаб 29 квітня оприлюднив заяву, в якій повідомив, що блокпости в безпосередній близькості від бази ДУК були розгорнуті у зв'язку з навчаннями десантників.

У Генштабі відзначали, інформація про блокування бази ДУК "Правого сектора" десантом покликана підвищити градус напруги в суспільстві і може бути використана для провокацій.

Пізніше на брифінгу речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник на брифінгу в Києві також підкреслив, що на представників "Правого сектора" тиск не чинить, ні про яке роззброєння його бійців не йдеться.

За його словами, блокпости буде знято, як тільки військові закінчать виконання завдань в рамках навчань.
Мотузяник також повідомив, що начальник Генштабу Віктор Муженко і його радник Дмитро Ярош "спілкуються постійно" з приводу всіх актуальних питань.

ярош армія. конфлікт правий сектор добровольці

Знак гривні
Знак гривні