Українські військові залишаються в донецькому аеропорту. Знищили вантажівку зі ворогом, одного взяли в полон

Попри попередні повідомлення про відступ з аеропорту і критику начебто не вдалого керівництва боями українські військові залишаються на летовищі. Про це вчора повідомив Громадському командир 5-го окремого батальйону «Правого сектора» з позивним «Чорний».

Українські військові залишили старий і новий термінали аеропорту, але велика частина летовища і досі перебуває під їхнім контролем.

«Було б злочином, якби командування відправило бійців туди тримати ці уламки. Зараз утримують приміщення, які обороноздатні. До яких можна доїхати і довезти боєприпаси. Всі висоти – метеовишка, деспетчерська вишка, пожежна – утримуються. Приміщення, які в нормальному стані і дозволяють контролювати територію аеропорту», - запевнив «Чорний».

В новому терміналі цілком обвалився другий поверх – бійців, які тримали оборону, завалило уламками конструкції.

Частина вбитих бійців, за іфнормацією комбата, залишилися під завалами. Треба заходити всередину і розчищать завали. Зараз про вивезення загиблих мови не йде, бо на території аеропорту постійно триває артилерійська дуель.

Також, за його словами, під контролем українських сил залишаються Авдіївка, частина Спартака і Піски.

Також волонтер і радник президента Бірюков повідомляє у своєму ФБ, що вчора на підступах наша розвідка знищила вантажівку із сепаратистами і одного взяла в полон. "Теперь извиняется, просит дать ему в руки оружие - готов искупать кровью.", - пише Бірюков про полоненого.

Також Бірюков повідомив, що в аеропорт зайшли свіжі українські частини.

Фактично Україна виграла черговий раунд протистояння із сильним ворогом, адже ми утримали фронт від прориву, а противник поніс вагомі втрати.

війна аеропорт

Знак гривні
Знак гривні