Вийшли на Майдані і пішли на фронт. Фільм про долі простих людей

Кінодокументалісти Максим Бернадський та Ярослав Шапочка розпочала зйомки на Майдані і зараз відстежує долі своїх героїв на війні. Фільм ще в роботі, але до річниці революці.ї До річниці революції вони вирішили випустити ось такий ролик на 10 хвилин.

Більше ста героїв. Більше трьохсот годин відзнятого матеріалу. Більше року роботи. Кінолітопис переламного періоду Історії, створений її безпосередніми учасниками.

21 листопада 2013, о 10 годині вечора українці вийшли на Майдан - за права людини, за демократію, за краще майбутнє.
30 листопада 2013 о 4:00 ранку мирний мітинг був невмотивовано жорстоко розігнаний спецназом «Беркут», протестуючі (переважно студенти) побиті і покалічені. 1 грудня, у знак протесту, на вулиці Києва вийшов мільйон розгніваних громадян.

Влада відповіла терором і репресіями - арештами, викраденнями, побиттям і тортурами. У ці дні ми вирішили взяти в руки камери та знімати хроніку Українського народного повстання.

З кожним новим знімальним днем яснішою ставала наша мета: зафільмувати головну дійову особу історичної драми - народ, зрозуміти феномен Майдану і пост-Майдану, зрозуміти і передати Правду про його рушійну силу, характер і суть - Правду про те, що змушує звичайних людей не відступати під вдарами кийків «Беркута», стояти під струменями водометів у 20-ти градусний мороз, йти з фанерними щитами назустріч кулям снайперів та автоматників.

З самого початку в центрі нашої уваги були і є справжні герої - звичайні люди, чия доля стала спусковим гачком, що викликав лавину подій, які змінили хід Історії. Ми знімали розповіді про те, що їх хвилює, що вони думають і відчувають, фіксували хроніку щоденної боротьби простих українців за свої громадянські права і людську гідність, хроніку перемог і поразок, хроніку життя і смерті.

Над фільмом працюють:
Макс Бернадський, Михайло Любарський, Ярослав Шапочка, Оля Вауліна, Марія Томак, Антон Байбаков, Андрій Рогачов, Катя Герасимчук, Михайло Закутський, Іван Любиш-Кірдей, Артем Рижиков, Ігор Руденко, Василь Ніколаєнко, Дмитро Міняйло, Сергій Розов, Сергій Моргунов, Сергій Тахмазов, Анатолій Бойко, Алекс Віннер, Роман Стецюк та інші.

майдан війна кіно

Знак гривні
Знак гривні