ОПОРА: На 6 округах підрахунок голосів проходить з конфліктами. Корнацький нарешті добився внесення правильних даних на сайт ЦВК

Станом на 15 годину четверга лише 9 з 198 ОВК не опрацювали 100% протоколів, на шести з них встановлення підсумків голосування супроводжується суттєвими проблемами та конфліктами.
Про це повідомляє ОПОРА.

Окружна виборча комісія (ОВК) №49 (м.Костянтинівка, Донецька обл.) опрацювала найменший відсоток протоколів, у порівнянні із округами інших регіонів.
В цьому окрузі абсолютна більшість протоколів ДВК проходить через процедуру уточнення, натомість окружною виборчою комісією призначено повторний підрахунок голосів більше, ніж на 10 виборчих дільницях.

При цьому, 30 жовтня новопризначений голова ОВК склав повноваження. За попередніми даними, в цьому окрузі найбільшу кількість голосів набрали самовисуванці Денис Омельянович та Валерій Панасовський.

Через конфлікти між членами ОВК та кандидатами, уточнення приблизно 50% протоколів ДВК уповільнено встановлення підсумків голосування в окрузі № 59 (смт. Велика Новосілка, Донецька обл.). За попередніми даними, в цьому окрузі найбільшу кількість голосів набрали самовисуванці Сергій Сажко та Валентин Манько.

В окрузі №132 (Миколаївська обл. ) до інформаційно-аналітичної системи "Вибори" вже внесено 100% протоколів ДВК, але розрив в 272 голоси між кандидатом від Блоку Порошенка Аркадієм Корнацьким та самовисуванцем Василем Капациною спричиняє гостре протистояння в окрузі.

Ще вчора до системи "Вибори" вносили дані, котрі відрізнялися від даних протоколів на користь Капуцини, якого повязують з Львовчкіним.

В окрузі №182 (Херсонська обл.) побилися представники кандидатів (Олександр Співаковський, Блок Петра Порошенка та Юрій Одарченко, ВО "Батьківщина"), це спричинило затягування роботи окружної виборчої комісії.

Розрив між основними кандидатами складає, за попередніми даними, дещо більше 100 голосів. При цьому, кандидат Одарченко визнати результати голосування по двох спеціальних дільницях – № 000001 (розташована у Херсонському слідчому ізоляторі) та № 650782 (виправна колонія №90) недійсним.

В ОВК №216 (м.Київ) за результатами розгляду скарги партії "Народний фронт" визнала результати голосування недійсним щодо 6 виборчих дільниць, але наступного дня своє рішення комісія скасувала.

Розрив між самовисуванцем Олександром Супруненко та кандидатом від Народного Фронту Ксенією Ляпіною складає 673 голоси.

В ОВО №66 (Житомирська обл.), де до Ради намагається пройти Віталій Журавський, процес підрахунку голосів уповільнено через неорганізованість роботи ОВК, а також наявні скарги про порушення виборчого законодавства.

30 жовтня вночі до будівлі ОВК, де знаходились бокси з виборчою документацією, невідомі особи кинули коктейль Молотова. Бюлетені не пошкоджені, правоохоронні органи проводять розслідування.

Знак гривні
Знак гривні